urednistvo@preteklih24.si

Na avtocesti obravnavali voznika z 2,32 promila alkohola v krvi

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 48 urah sprejel: 5 obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo; 1 prijavo o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 4 v zasebnem prostoru.


Slika je simbolična

 

 

Dogodki:

Škofjeloški policisti so včeraj obravnavali tujca, ki je nezakonito vstopil v RS. Državljan Somalije je bil prepeljan v azilni dom.

Promet

Blejski policisti so v soboto popoldan obravnavali voznika, ki je zaradi kombinacije neprilagojene hitrosti in visoke stopnje alkohola (0,82 mg/l) zapeljal izven vozišča in se s še tremi potniki prevrnil. Po do sedaj zbranih podatkih je v nesreči nastala samo materialna škoda, policisti pa jo obravnavajo kot kaznivo dejanje zoper varnost javnega prometa. Povzročitelju je bil odrejen še strokovni pregled. Postopek še poteka.

Gorenjski prometni policisti pa so včeraj dopoldan na podlagi prijave na avtocesti obravnavali voznika z 1,16 mg/l alkohola. Po postopku ga je s kraja odpeljal taksi. V vsaki steklenici z alkoholom je eno pomembno sporočilo. Ne vozi, kadar piješ alkohol. Opozarjamo pred nevarnimi vožnjami pod vplivom alkohola, ki vsakič vpliva na vozniške sposobnosti. Tvegane so lahko že majhne količine.

Gore

Minuli vikend je policijski helikopter zaradi prijav poškodb, nesreč in nevarnosti v gorah posredoval v več primerih.

Na Kredarici, na Ratitovcu, Planiki in pri sedmerih jezerih je ekipa za reševanje v gorah posredovala zaradi poškodb nog.

Na Golici je rešila planinko zaradi bolezenskega stanja, na Rombonu pa planinca, ki ga je obšla slabost. Na
območju Lipnika v Bovcu ter na Tominškovi poti na Triglav in Prisojniku, pa so rešili še obnemogle planince.

Helikopterska ekipa je imela v reševanjih tudi podporo gorskih reševalcev na tleh. Ob večjem številu nesreč znova
pozivamo k previdnosti in odgovornosti. Izbirajte ture, ki jih zmorete in se visokogorja lotevajte postopoma. Gore so kraj, kjer lahko uživaš, a se nikoli ne smeš spozabiti. Pomoč je daleč, napake pa so velikokrat usodne.