urednistvo@preteklih24.si

Motorist zaradi prekratke varnostne razdalje trči v motoristko pred njim

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 129 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 27 dogodkov, s področja javnega reda in miru 28 dogodkov in s področja prometne varnosti 46 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 3 tatvin, 3 vlome (v enem primeru je ostalo pri poskusu).

S področja prometne varnosti so obravnavali 8 prometnih nesreč z materialno škodo in 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 5 vozil.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 7 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

V okolici Kočevja je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V Mostah so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili ročno orodje. Podjetje je oškodovano za nekaj tisoč evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 12.30 ure se je na Tržaški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika motornih koles. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik motornega kolesa zaradi prekratke varnostne razdalje trči v motoristko pred njim. Pri tem se je povzročitelj lažje telesno poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 21. ure se je na Pečinski ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen motorist, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. V postopku preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 1.10 mg/l alkohola v izdihanem zraku, vozil pa je neregistrirano motorno kolo, brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 16.30 se je na Cesti v Rožno dolino v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik mopeda, ki je zaradi vožnje preblizu roba padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 16.30 se je v naselju Šmartno zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena kolesarka, ki je zaradi vožnje preblizu roba padla in se lažje telesno poškodovala. Policisti so ji izdali plačilni nalog.