urednistvo@preteklih24.si

Kolesar pri padcu utrpel poškodbe glave

Danes, 14. septembra ob 9.54 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v naselju Plave in v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili.


Slika je simbolična

 

 

 

Na kraju so policisti z ogledom in zbiranjem obvestil med drugim ugotovili, da je 57–letna voznica avtomobila (povzročiteljica) vozila iz Solkana proti naselju Deskle (Občina Kanal ob Soči). V naselju Plave ( pri križišču za Goriška Brda ) je zapeljala levo na nasprotno smerno vozišče in s prednjim levim bočnim delom vozila trčila v drugo osebno vozilo, s katerim je v nasprotni smeri pravilno pripeljal 60–letni voznik (v njegovem vozilu je bila tudi 52–letna sopotnica). V trčenju dveh vozil sta bila poškodovana 57-letna voznica in 60-letni voznik. Po nudeni prvi pomoči na
kraju so reševalci poškodovani osebi z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Policistom in reševalcem NMP ZD Nova Gorica so na kraju pomoč nudili tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica.

V prometni nezgodi III. kategorije izven naselja Kanal poškodovan starejši voznik kolesa z motorjem

Včeraj, 13. septembra ob 10.10 uri, so policisti obravnavali prometno nesrečo III. kategorije na regionalni cesti med Kanalom in Ligom (Občina Kanal ob Soči) in v kateri je bil udeležen 73–letni voznik kolesa z motorjem. Slednji je
vozil iz Kanala proti naselju Deskle in med vožnjo na omenjeni relaciji je v levem ovinki zapeljal na rob asfaltne površine in posledično padel na tla ter se poškodoval. Kasneje so ga na kraju oskrbeli reševalci NMP ZD Nova
Gorica in ga po nudeni pomoči z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Pomoč policistom in reševalcem na kraju so nudili tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica.

V prometni nesreči II. kategorije izven naselja Trebižani lažje poškodovan 41-letni motorist

Prometni policisti so v soboto, 12. septembra ob 12.55 uri, obravnavali prometno nesrečo na cesti Manče – Trebižani (Občina Vipava) in v kateri je bil udeležen 41-letni voznik motornega kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je omenjeni motorist vozil iz Vipave proti Štanjelu in izven naselja Trebižani v levem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal v varnostno ograjo in padel. Pri tem se je motorist predvidoma lažje poškodoval (sum zloma ključnice). Gasilci GRC Ajdovščina so kraj nesreče zavarovali in poškodovancu nudili prvo pomoč vse do prihoda reševalcev nujne medicinske pomoči na omenjeni kraj. Po nudeni oskrbi na kraju so ga reševalci z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

V prometni nesreči II. kategorije na Sabotinski cesti lažje poškodovan 32-letni italijanski kolesar

V soboto, 12. septembra ob 12.04 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči II. kategorije na Sabotinski cesti (državna cesta Podsabotin – Solkan) in v kateri sta bila udeležena kolesar in voznik osebnega avtomobila. Z zbiranjem obvestil in ogledom je bilo ugotovljeno, da je 32–letni kolesar, državljan Italije, vozil po Sabotinski cesti proti naselju Podsabotin. Blizu ene od tamkajšnih stanovanjskih hiš mu je prednost izsilil 62–letni voznik osebnega avtomobila, med njima je prišlo do trčenja. V prometni nezgodi je bil kolesar predvidoma lažje poškodovan (sum zloma ključnice) in je bil kasneje s strani reševalcev odpeljan v bolnišnico v sosednjo Italijo. Poleg policistov in reševalcev NMP ZD Nova Gorica so pomoč na kraju nudili tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica. Policisti so vozniku avtomobila zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

Na Ajdovskem padel in se poškodoval 49-letni kolesar

V soboto, 12. septembra, so policisti bili obveščeni, da je med vožnjo na cesti iz Predmeje proti Lokavcu (Občina Ajdovščina) zaradi neprilagojene hitrosti padel in se poškodoval 49–letni kolesar. Pri padcu je utrpel poškodbe glave
(uporabljal je zaščitno čelado) in drugih delov telesa. Poškodovanega kolesarja so kasneje na kraju oskrbeli gasilci GRC Ajdovščina in reševalci NMP ZD Ajdovščina.

Vožnja pod vplivom alkohola

Policisti PP Bovec so med vikendom oz. v soboto, 12. septembra ob 20.40 uri, pri naselju Srpenica (Občina Bovec) ustavili 52–letnega voznika osebnega vozila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (0,62 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Kršitelju je bilo v nadaljevanju postopka odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja (po 113.a členu ZP-1). Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Prav tako so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica v soboto, 12. septembra v večernih urah, na območju naselja Vipolže (Občina Brda) ustavili 70–letnega voznika avtomobila in v nadaljnjem postopku ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola (0.58 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Tudi njemu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Prometni policisti so v soboto, 12. septembra ob 11.25 uri, v Podsabotinu ustavili 33–letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola ( 0,62 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Prav tako mu je bil v nadaljevanju odrejen hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Rezultat odrejenega hitrega testa je bil pozitiven (na prepovedano drogo kanabis), zato so mu policisti odredili strokovni pregled, ki pa ga je voznik odločno odklonil. Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja (po 113.a členu ZP-1), čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Na Vogrskem iz prometa izločili 49-letnega kršitelja cestnoprometnih predpisov

Včeraj, 13. septembra ob 9.10 uri, na območju naselja Vogrsko ustavili 49–letnega voznika neregistriranega kros motorja. V nadaljevanju postopka je bilo tudi ugotovljeno, da slednji nima veljavnega vozniškega dovoljenja ustrezne kategorije. Policisti so mu omenjeno vozilo v skladu s prometno zakonodajo zasegli, zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.