urednistvo@preteklih24.si

70-letni moški padel z lestve in na kraju podlegel poškodbam

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih treh dneh prejeli 977 klicev občanov. 243 klicev je bilo interventnih, šest nujnih.


Slika je simbolična

 

 

 

Ta konec tedna so policisti na celjskem območju obravnavali sedemintrideset prometnih nesreč. V osmih so se udeleženci lažje poškodovali.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali sedemindvajsetkrat.

Od obravnavanega dogajanja s področja kriminalitete sta izstopali kaznivi dejanji poskusa preprečitve uradnega dejanja uradni osebi ter vlomi in tatvine. Mnogo aktivnosti so policisti namenili tudi iskanju dveh pogrešanih oseb.
Obe so policisti našli.

V soboto, okoli treh zjutraj, so policisti ustavljali voznika osebnega vozila, z registrskimi številkami z območja Velike Britanije, ki znakov policistov za ustavljanje ni upošteval. V križišču za Kamnik je voznik na znake policistov ustavil. Ko sta policista nameravala izstopiti iz vozila je voznik sunkovito zapeljal vzvratno in trčil v policijsko vozilo in ga poškodoval, da je bilo nevozno. V Motniku ga je dohitela druga policijska patrulja, bežeči voznik je s svojim vozilo namerno silovito trčil tudi v drugo policijsko vozilo in ga poškodoval tako, da je bilo tudi to nevozno. V trčenju sta se dva policista lažje poškodovala. Voznik je odpeljal naprej proti Kamniku. Zbiranje obvestil potrebnih za identifikacijo pobeglega voznika še poteka. Sledi kazenska ovadba.

V soboto nekaj pred polnočjo so policisti na območju Laškega obravnavali kršitev javnega reda in miru pred zasebno stanovanjsko hišo. Medtem, ko sta policista zaradi preglasne glasbe lastniku stanovanjske hiše izrekla opozorilo, je eden od prisotnih stekel k policistoma ju napadel ter žalil. Policista sta ga obvladala. Kršitelja so policisti po dogodku pridržali, v nadaljevanju ga bomo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja napad na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti. Oba policista sta lažje poškodovana.

Petek, 11. september 2020

Prometna varnost

Okoli 14.30 ure so policisti bili obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila na avtocesti v bližini avtocestnega počivališča Tepanje. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. V trčenju sta se lažje poškodovali sopotnici v vozilu povzročitelja.

Okoli 15. ure so policisti v bližini avtocestnega počivališča Tepanje obravnavali še eno prometno nesrečo, katere vzrok je bila prav tako vožnja z neprilagojeno hitrostjo. V trčenju sta se lažje poškodovali sopotnici v vozilu povzročitelja in sopotnica v vozilu drugega v prometni nesreči udeleženega zdravnika.

V Podlogu v Savinjski dolini je okoli 20. ure padel motorist, ki je vozil v smeri Velenja in je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, v levem nepreglednem ovinku, zapeljal z vozišča. Pri padcu se je lažje poškodoval.

Kriminaliteta

V Bregu pri Polzeli je neznani storilec iz rezervoarja delovnega stroja ukradel 150 litrov nafte.

Okoli poldneva so policisti bili obveščeni, da so štiri osebe iz trgovine v Rogaški Slatini ukradle za okoli 50 evrov artiklov. Ena oseba se je s kraja odpeljala z osebnim vozilom krškega registrskega območja, ostale so z ukradenimi stvarmi peš pobegnile. Kmalu po dejanju so policisti osebno vozilo ustavili, prav tako so policisti izsledili preostale tri, ki so peš pobegnili z ukradenimi stvarmi. Vse štiri so policisti kazensko ovadili, ukradene stvari pa zasegli in jih
vrnili v trgovino.

V trgovskem centru v Celju je varnostnik zalotil osebo, ki je poskušala ukrasti za dobrih 270 evrov šolskih potrebščin. Sledi kazenska ovadba.

V trgovini v Celju je varnostnik zalotil občanko pri tatvini različnih artiklov vrednih okoli 50 evrov. Tudi v tem primeru sledi kazenska ovadba.

Na Planinskem vrhu, na območju Policijske postaje Šentjur, so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi okno, je ukradel nekaj zlatnine.

Sobota, 12. september 2020

Prometna varnost

V Šempetru v Savinjski dolini se je v dopoldanskih urah prometni nesreči lažje poškodoval kolesar, v katerega je zaradi nepravilnega premika trčil voznik osebnega vozila.

Na Mariborski cesti v Celju sta zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo trčila voznika dveh osebnih vozil. Oba voznika sta se v trčenju lažje poškodovala.

V Rogaški Slatini se je poškodovala kolesarka, ki je padla med vožnjo po kolesarski stezi.

Kriminaliteta

V Celju je neznanec z dveh osebnih ukradel registrske tablice.

Nesreča pri delu

Na območju Lemberga je pri prekrivanju strehe z lestve padel 70-letni moški. Pri padcu se je tako hudo poškodoval, da je poškodbam na kraju podlegel.

Nedelja, 13. september 2020

Prometna varnost

V Marija Reki, na območju Policijske postaje Žalec, je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padel kolesar in se lažje poškodoval.

V Šempetru v Savinjski dolini se je lažje poškodoval voznik kolesa z motorjem, ki mu je voznik osebnega vozila izsili prednost. Voznik kolesa z motorjem je pri tem izgubil oblast nad kolesom z motorjem in padel.

Kriminaliteta

Na območju Tabora je neznani storilec močno poškodoval avtodom in iz kabine ukradel kamero. S poškodovanjem in tatvino je lastniku povzročil za okoli 35.000 evrov škode.

V nedeljo zjutraj so policisti bili obveščeni o tatvini. Neznani storilec je iz rezervoarja ukrajinskega tovornega vozila, parkiranega na avtocestnem počivališču Lopata, ukradel okoli 200 litrov nafte.

V Šmartnem ob Paki je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo. Prostore je preiskal, ukradel ni ničesar.

Ilegalni prehodi

V petek so policisti v Arji vasi izsledili dva državljana Afganistana, ki sta ilegalno vstopila v Slovenijo. Oba so policisti po izvedenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Zasegi vozil in vožnja pod vplivom alkohola

V petek pozno zvečer so policisti v Bukovžlaku obravnavali voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 0,84 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so policisti odvzeli vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

V soboto so policisti močno alkoholizirana voznika obravnavali tudi v Žičah in v Slovenskih Konjicah. Preizkus z alkotestom je pri vozniku v Žičah pokazal 0,78 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka pri vozniku v Slovenskih
Konjicah pa 0,69 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Voznikoma so policisti odvzeli vozniški dovoljenji, zoper oba sledi obdolžilni predlog.

Ta konec tedna so policisti na celjskem območju zasegli pet osebnih vozil, tovorno vozilo s priklopnikom, motorno kolo in kolo z motorjem.