urednistvo@preteklih24.si

Voznica trčila v drog semaforja in nato še v peško

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 179 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 47 dogodkov, s področja javnega reda in miru 40 dogodkov in s področja prometne varnosti 55 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 13 tatvin, 3 poskuse vloma in 6 primerov poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 19 prometnih nesreč z materialno škodo, 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Štirim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 10 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Med 10. 9. 2020, od 6. ure in 11. 9. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Kočevja in Ljubljane izsledili in prijeli 7 tujcev (drž. Maroka ), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta

Požar:

Včeraj, nekaj po 22. uri so policisti bili obveščeni o požaru na Cesti dveh cesarjev v Ljubljani. Ugotovljeno je bilo, da gorijo pnevmatike in odpadki, požar pa je obsegal okoli 200 kvadratnih metrov. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili. Vzrok požara še ni znan, policisti bodo danes opravili ogled nato pa bodo nadaljevali s kriminalistično preiskavo tudi v smeri sumov storitve kaznivega dejanja. O vseh ugotovljenih dejstvih bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj pred 12. uro se je na Karlovški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in peška. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznica, ki je vozila po Karlovški cesti v smeri Levstikovega trga, vozila preblizu desnega roba. Z vozilom je trčila v robnik ob desni strani ceste, nato pa je vozilo odbilo na hodnik za pešce. Tam je trčilo v drog semaforja in nato še v peško, ki je stala pri semaforju za pešce. Pri tem sta se peška in potnica v vozilu huje telesno poškodovali, voznica pa je bila lažje poškodovana. Vse so bile z reševalnim vozilom odpeljane v UBKC Ljubljana, njihovo življenje pa ni ogroženo. Preizkus alkoholiziranosti je bil pri voznici negativen. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil, zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Včeraj, nekaj po 17. uri so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na Tržaški cesti v Ljubljani. Naletno trčenje treh vozil je povzročila voznica osebnega vozila, ki je vozila na prekratki varnostni razdalji do vozila pred seboj. V nesreči se je sopotnik v enem izmed vozil lažje poškodoval. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.