urednistvo@preteklih24.si

Vinjenemu vozniku brez vozniškega dovoljenja, policisti zasegli vozilo

Policisti so na interventno številko 113 sprejeli 199 klicev in obravnavali 63 dogodkov, ki so zahtevali posredovanje policije.


Slika je simbolična

 

 

 

Mejne zadeve in tujci

Črnomaljski policisti so v okolici Dolenjih Radencev zjutraj prijeli sedem državljanov Afganistana in državljana Bangladeša. Novomeški policisti so ponoči nad Vahto prijeli trinajst državljanov Bangladeša. Postopki s tujci
še niso zaključeni.

Vlomi in tatvine

V trgovini trgovskega centra v Novem mestu so zvečer poklicali policiste, ker so ugotovili tatvino parfuma v vrednosti 60 evrov. Po posnetkih nadzorne kamere so ugotovili, da ne moški vzel parfum iz embalaže, skril v hlače in odkorakal mimo blagajne brez plačila.

Na bencinski servis v Krškem so ob polnoči prišli trije neznanci, v ročko natočili devet litrov goriva, v notranjosti naročili pijačo in cigarete, potem pa zbežali brez plačila.

Metliški policisti so ob pomoči kriminalističnega tehnika opravili ogled vloma v stanovanjsko hišo v naselju Malo Lešče. Po prvih zbranih obvestilih so neznanci med šesto zjutraj in drugi uro popoldne vlomili v hišo in pregledali prostore. Kot kaže, so odnesli pet lovskih pušk, nekaj nabojev in gotovine. Naredili so precejšnjo škodo, okoliščine primera policisti še preverjajo.

V Krškem, na Cesti, so policisti opravili ogled kraja vloma v stanovanjsko hišo, ki se je najverjetneje zgodil dan prej, v dopoldanskem času. Po prvih ugotovitvah so odnesli nekaj zlatnine ter naredili škodo na oknih in vratih.

Pijanemu vozniku zasegli avto

Policisti so zvečer v bližini Pišec ustavili 51-letnega voznika osebnega avtomobila. V postopku so ugotovili, da vozi brez vozniškega dovoljenja, zato so mu avto zasegli. Zaradi suma, da vozi pod vplivom alkohola so mu odredili preizkus, ki je pokazal 0,72 mg/l alkohola v izdihanem zraku.