urednistvo@preteklih24.si

Prometna nesreča s pobegom v Kromberku pri Novi Gorici

Včeraj, 10. septembra ob 12.43 uri, so policisti bili obveščeni o nesreči jadralnega padalca na območju Mrzlega vrha (1.359 m) pri Idrski planini blizu naselja Livek (Občina Kobarid).


Slika je simbolična

 

 

 

Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 34–letni jadralni padalec, državljan Nemčije, vzletel z Mrzlega vrha nad Idrsko planino in med letenjem zadel drevo ter posledično padel z višine okoli šest metrov na tla. Pri tem se je 34-letni nemški jadralni padalec predvidoma lažje telesno poškodoval (poškodba hrbtenice). Po nesreči so na
kraj posredovali reševalci GRS Tolmin, ki so poškodovancu na kraju nudili prvo pomoč, opravili imobilizacijo in ga z nosili prenesli do kraja, kjer so ga prevzeli člani dežurne ekipe HNMP-GRZS in ga z vojaškim helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Kriminaliteta

V okolici Spodnje Idrije najdeno ukradeno osebno vozilo

Danes, 11. septembra zjutraj, so policisti PP Idrija na cesti med Spodnjo Idrijo in Želinom odkrili ukradeno osebno vozilo znamke Peugeot 206. V nadaljevanju je bilo ugotovljeno, da je bilo omenjeno vozilo pred nekaj dnevi ukradeno oškodovanki na območju ljubljanske policijske uprave. Po zaključenem postopku bo omenjeno vozilo vrnjeno lastnici vozila.

Neznanec si je v Novi Gorici prilastil torbico z vsebino

Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 10. septembra, obravnavali tudi tatvino črne torbice v Novi Gorici. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec včeraj popoldne prišel do Skate parka v Novi Gorici in odtujil omenjeno torbico z vsebino (v njej je oškodovanec imel mobilni telefon znamke Samsung Galaxy A7). Po dejanju je neznani storilec kraj zapustil in odšel neznano kam. Policisti bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Tatvina odloženega mobilnega telefona pred stanovanjsko hišo na Goriškem

Včeraj, 10. septembra, so policisti PP Nova Gorica obravnavali tatvino mobilnega telefona znamke iPhone 11, črne barve, pred stanovanjsko hišo v Rožni Dolini pri Novi Gorici. Po sedaj zbranih podatkih si je neznanec tekom dneva prilastil mobilni telefon, ki ga je tam pustil oškodovanec in po storjenem dejanju z ukradenim predmetom odšel neznano kam. S tem nezakonitim dejanjem je bila oškodovancu povzročena materialna škoda v višini približno 400 evrov. Novogoriški policisti bodo po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Varnost v cestnem prometu

V prometni nesreči II. kategorije v Ajševici dve osebi poškodovani

Včeraj, 10. septembra ob 7.50 uri, so policisti PP Nova Gorica obravnavali prometno nezgodo na območju Ajševice pri Novi Gorici z udeležbo dveh osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je 53-letna voznica (povzročiteljica) vozila po stranski cesti iz naselja Loke proti Ajševici. Ko je pripeljala iz stranske ceste v križišče na regionalno cesto, je z vozilom prečkala glavno cesto v trenutku, ko je iz Rožne Doline pripeljal 25–letni voznik avtomobila. Voznica je s sprednjim delom njenega vozila trčila v levo stran drugega avtomobila. V prometni nesreči sta bila oba udeleženca predvidoma lažje telesno poškodovana in sta sama poiskala zdravniško pomoč. Novogoriški policisti bodo zoper povzročiteljico glede na vsa ugotovljena dejstva in težo telesnih poškodb ustrezno ukrepali.

V prometni nesreči izven Prvačine lažje poškodovana 33-letna voznica avtomobila

Včeraj, 10. septembra ob 14.26 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije izven naselja Prvačina in v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Z zbiranjem obvestil in ogledom je bilo ugotovljeno, da je 33-letna
voznica avtomobila, državljanka Kosova, peljala po regionalni cesti iz Prvačine proti Dornberku. Ko je pripeljala izven naselja Prvačina je na ravne odseku ceste z desnim delom avtomobila zapeljala na travnato brežino izven desnega roba vozišča in nato nižje na travnik, kjer je s prednjim delom vozila trčila v lesen drog telefonske napeljave. Po trčenju v telefonski drog je vozilo obstalo na kolesih, voznica je bila v nesreči lažje telesno poškodovana. Kasneje so na kraju posredovali tudi reševalci NMP ZD Nova Gorica ki so poškodovanko oskrbeli in jo nato odpeljali na
nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Policistom in reševalcem so na kraju pomagali tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška Zakona o pravilih cestnega prometa (kršitev 37. člene
ZPrCP) je bil povzročiteljici nesreče izdan plačilni nalog.

Prometna nesreča I. kategorije s pobegom v Kromberku pri Novi Gorici

Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 10. septembra, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije s pobegom na območju Kromberka. Ugotovljeno je bilo, da je takrat še neznani voznik zapeljal vzvratno iz parkirnega boksa pred večjo trgovino v omenjenem naselju in z zadnjim levim bočnim delom vozila poškodoval drugo osebno vozilo (znamke Suzuki) ter odpeljal s kraja ne da bi o tem drugemu udeležencu nudil ustrezne podatke oz. o tem obvestil Policijo. Policisti so kasneje pobeglega voznika izsledili, zoper starejšega povzročitelja bo uveden hitri postopek z odločbo zaradi kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa (nepravilen premik z vozilom in pobeg s kraja prometne nezgode).

V prometni nesreči z majhno poškodbo na Bovškem udeleženi dve osebni vozili

Včeraj, 10. septembra popoldne, so policisti v Bovcu (Industrijska cona) obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z majhno poškodbo in v kateri sta bila udeležena dva voznika, stara 62 in 63 let. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji (po 111. členu Zakona o pravilih cestnega prometa) so bovški policisti v nadaljevanju odstopili od ogleda kraja prometne nesreče.