urednistvo@preteklih24.si

Do oškodovanke na kolesu se je pripeljal drug kolesar, ter ji iz košare na kolesu odtujil torbico

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 186 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 56 dogodkov, s področja javnega reda in miru 42 dogodkov in s področja prometne varnosti 62 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 18 tatvin, 3 vlome in 4 primere poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 15 prometnih nesreč z materialno škodo in 7 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Petim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 7 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Med 9. 9. 2020, od 6. ure in 10. 9. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Kočevja in Ljubljane izsledili in prijeli 4 tujce (drž. Afganistana in Maroka ), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Centru je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit in gotovina. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

Na območju Viča je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Cube in strešni nosilec. Škoda znaša okoli 100 evrov

V Šiški je bilo vlomljeno v poslovni prostor, od koder je bila odtujena alkoholna pijača in oprema. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.

Drzna tatvina:

Včeraj, nekaj po 19. uri se je na območju Viča do oškodovanke na kolesu pripeljal drug kolesar, ter ji iz košare na kolesu odtujil torbico. Neznani storilec se je po dejanju odpeljal neznano kam. Z dejanjem je oškodovanki povzročil za okoli 300 evrov materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo. Opis: moški star okoli 20 let, suhe postave, temnih kratkih las, oblečen je bil v modro majico in črne hlače, vozil je starejše kolo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj so policisti Policijske uprave Ljubljana obravnavali 7 prometnih nesreč v katerih so se udeleženci lažje poškodovali. V petih prometnih nesrečah so bili udeleženi kolesarji in prav v vseh so bili za prometno nesrečo odgovorni prav kolesarji.