urednistvo@preteklih24.si

20-letni voznik ni želel ustaviti policistom, zato so uporabili sredstva za prisilno ustavljanje vozil

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali tri prometne nesreče. V eni sta se dve osebi lahko telesno poškodovali. Obravnavali smo štiri kazniva dejanja, sedem kršitev javnega reda in miru, dve poškodbi vozila na parkirnem prostoru, tri primere povoženja divjadi in poskus samomora.


Slika je simbolična

 

 

Javni red in mir

Javni red in mir je bil kršen dvakrat na javnem kraju in petkrat v zasebnem prostoru. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvijo prenehali.

Nevarna vožnja

Ob 14. uri so policisti v Radencih zaustavljali voznika osebnega avtomobila, ki pa svetlobnih in zvočnih signalov ni upošteval ampak je z veliko hitrostjo vozil naprej skozi Radence in nato proti Radenskemu vrhu. Ker je voznik z nevarno vožnjo ogrožal druge udeležence v cestnem prometu, so bila v naselju Okoslavci uporabljena sredstva za prisilno ustavljanje vozil. V postopku je bilo ugotovljeno, da osumljeni 20 letni moški, s stalnim bivališčem na območju Pragerskega, nima vozniškega dovoljenja. Osumljenemu je bilo vozilo zaseženo, zoper njega bo podana kazenska ovadba.

Prometna varnost

Meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes pogosteje opravljali na območju PP M. Sobota.