urednistvo@preteklih24.si

V svojem domu zalotil žensko, ki mu je odtujila denar

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 4 obvestila o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami; 7 prijav o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju; s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina in poškodovanje tuje stvari.


Slika je simbolična

 

 

Dogodki:

V Lescah so policisti včeraj dopoldan obravnavali prijavo manjšega začetnega požara na trgovskem objektu. Ugotovljena je bila okvara na napravi. Tuja krivda je izključena. Škoda ni nastala. Ogrožen ni bil nihče.

Prometna nesreča

Škofjeloški policisti so včeraj obravnavali prometno nesrečo med kolesarjem in voznikom motornega kolesa. Ugotovili so, da je motorist pri vključevanju iz dovoza na lokalno cesto izsilil prednost kolesarju, ki se je v nesreči po podatkih policije lažje poškodoval. Proti povzročitelju poteka prekrškovni postopek.

Kriminaliteta

V Predosljah je občan v svojem domu zalotil žensko, ki mu je odtujila denar. Med prerivanjem, ko jo je poskušal zadržati, je s kraja pobegnila. Oblečena je bila v temna oblačila. Imela je sive lase. Stara je okoli 60 let. Postopek še poteka. Občane opozarjamo na izvajanje vsaj osnovnih samozaščitnih ukrepov, med katerimi je na prvem mestu ravno zaklepanje vrat in zapiranje oken. Tudi če dom zapustijo za krajši čas, naj bo vse zaprto in zaklenjeno. Osnovne ukrepe se lahko dopolnjuje tudi z mehanskimi in tehničnimi varovali.

Odtujena vozila

Minuli dan sta bili odtujeni dve vozili. V Kranju je bil odtujen osebni avtomobil VW Tiguan bele barve. Drugo odtujeno vozilo pa je traktor MCcormick GM 50, registrskih oznak KR CN77. Vozilo je bilo odtujeno v Šenčurju.

Poškodovanje tuje stvari

Na Jermanki na Bledu je storilec poškodoval električno ogrado za živino. Nastala je manjša materialna škoda.