urednistvo@preteklih24.si

Policisti med hišno preiskavo zasegli revolver

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 162 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 39 dogodkov, s področja javnega reda in miru 37 dogodkov in s področja prometne varnosti 56 dogodkov.


FOTO: PU Ljubljana

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 5 tatvin, 2 vloma in 6 primerov poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 9 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Štirim večkratnima kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 10 krat na javnem kraju (ena oseba je bil pridržana) in 3 krat v zasebnem prostoru.

Med 8. 9. 2020, od 6. ure in 9. 9. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ljubljane izsledili in prijeli 10 tujcev (drž. Maroka, Egipta, Alžirije in Kube), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlom:

V Šiški je bilo vlomljeno v hišo, kjer se ogled še opravlja, zato trenutno škoda še ni znana.

V Zagorju ob Savi je bilo vlomljeno v klet, od koder je bila odtujena kosilnica. Škoda znaša okoli 100 evrov

Zaseg orožja:

Grosupeljski policisti so včeraj v okolici Grosuplja na podlagi odredbe pristojnega sodišča opravili hišno preiskavo in 64-letnemu moškemu zasegli revolver z 20 naboji. Za omenjeno orožje in strelivo kršitelj ni imel orožnega lista. Orožje je bilo poslano v nadaljnje preiskave, zoper kršitelja pa bo izveden prekrškovni postopek zaradi kršitve Zakona o orožju.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj po 18.30 je na Brniški cesti v Vodicah prišlo do prometne nesreče z udeležbo dveh kolesarjev. Do nesreče je prišlo, ko je eden izmed kolesarjev zapeljal preblizu desnega roba vozišča in zato padel. Kolesar, ki je vozil za njim, se je poskušal izogniti trčenju, prav tako zapeljal na rob vozišča in padel. Oba sta se v nesreči lažje poškodovala. Obema je bil izdan plačilni nalog.

Včeraj so policisti v Ljubljani in na območju Kočevja obravnavali še dve nesreči v katerih sta bila samoudeležena kolesarja. Oba sta se lažje poškodovala.