urednistvo@preteklih24.si

Nepridipravi s tatvino traktorja in tatvino več različnega orodja, lastnikom povzročili za 30.000 evrov škode

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 264 klicev občanov. 67 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

Slika je simbolična

 

 

 

Na območju celjske policijske uprave so policisti včeraj obravnavali dva primera nasilja v družini. V obeh primerih so policisti nasilnežema izrekli ukrepa prepovedi približevanja do partnerk, oba so policisti pridržali in ju bomo v nadaljevanju kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilje v družini.

Prometna varnost

S področja cestnega prometa poročajo o petnajstih prometnih nesrečah. V Celju sta se v naletnem trčenju dveh osebnih vozil lažje poškodovala oba voznika, v ostalih prometnih nesrečah je na srečo prišlo le do materialne
škode na vozilih in objektih.

V Bodrišni vasi, v Slovenj Gradcu in v Celju so policisti zasegli osebna vozila trem voznikom, ki so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj.

Kriminaliteta

V Dobravi, na območju Policijske postaje Radlje ob Dravi, so policisti včeraj obravnavali tatvino traktorja in tatvino več različnega orodja. Neznani storilci so v noči iz ponedeljka na torek izpod nadstreška ob stanovanjski
hiši ukradli traktor znamke POLARIS, registrskih številk SG H5-N1, rdeče barve. Iz delavnice so ukradli še dve motorni žagi, kosilnico na nitko, baterijsko kotno brusilko, baterijsko udarno kladivo ter nekaj kosov drugega orodja. Lastnikom so s tatvino povzročili za najmanj 30.000 evrov škode.

V Dravogradu je neznanec iz odklenjenega stanovanja več stanovanjske hiše ukradel kuverto z gotovino. Občane znova opozarjamo, da naj vrata stanovanj in stanovanjskih hiš skrbno zaklepajo, tudi kadar jih zapuščajo le za
zelo kratek čas.

V Podkraju pri Velenju je neznani storilec v popoldanskih urah, skozi vhodna vrata, vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Prostore je preiskal. Ukradel je dve steklenici žganja.

V Novem trgu v Celju so policisti obravnavali poškodovanje vozila. Neznani storilec je z ostrim predmetom naredil rise po celotnem osebnem vozilu in lastniku povzročil za dobrih 2.000 evrov škode.

V Osredku pri Zrečah se je v popoldanskih urah hudo poškodoval 56-letni moški, ki se mu je pri sestopu s strehe na domači hiši, izmaknila lestev in je padel z višine dobrih treh metrov na betonska tla.