urednistvo@preteklih24.si

13-letnik v eni od trgovin nakradel za dobrega tisočaka artiklov

Na številko policije 113 so sprejeli 241 klicev, od tega je bilo 68 klicev takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije. Največ dogodkov je bilo povezanih s področjem kriminalitete.


Slika je simbolična

 

 

Vlomi in tatvine

Na avtocestnem počivališču pri Novem mestu je zvečer moški, pravijo da verjetno opit, kupil vino in cigarete. Ko je odšel so ugotovili, da si je postregel še s sendvičem, ki ga ni plačal. 27-letnika, starega znanca policije, bodo kazensko ovadili.

V Gorenjem Globodolu so ponoči neznanci iz obore ukradli tri ovce.

V trgovini trgovskega centra je varnostnik zaradi suma tatvin zadržal otroka brez staršev in o tem obvestil policijo, ti pa starše. Skupaj so ugotovili, da je 13-letnik tega dne večkrat obiskal trgovino in vsakič odnesel kakšen artikel brez plačila (šolske potrebščine, sladkarije, spominske ključke, spominske kartice, prenosnik zvočnik ipd.). Skupaj je nabral za okoli tisoč evrov različnih artiklov. Predmete so vrnili, policisti bodo o dogodku obvestili okrožno državno tožilstvo.

Policiste so klicali na Vavpotičevo ulico v Novem mestu, kjer naj bi neznanci vlomili v hišo. Po izjavi oškodovanca in prvih zbranih obvestilih naj vlomili v zadnjih treh tednih in odnesli televizor. Okoliščine policisti še preiskujejo.

V Šmarjeških Toplicah so vlomili v hišo, v kateri trenutno nihče ne stanuje. Pregledali so prostore in po prvih ugotovitvah niso nič odnesli. Z vlomom in nasilnim odpiranjem vrat in prostorov pa so lastnikom naredili na pohištvu za okoli dva tisoč evrov škode.

Zaseg vozil zaradi večkratnih kršitev

Prometni policisti so zjutraj v Novem mestu ustavili 22-letno voznico osebnega avtomobila in ugotovili, da vozi brez vozniškega dovoljenja, zato so jih avto zasegli. Novomeški policisti so dopoldne zasegli avtomobil 34-letniku, ki pred tem ni upošteval znakov policistov in ni hotel ustaviti na znak modre luči in sirene. Vožnja malo po cesti, malo po travniku, se je končala v naselju Brezje. Voznik je iz vozila zbežal, a so ga prijeli in ugotovili verjetni razlog izogibanja stikov s policisti – vozil je brez vozniškega dovoljenja. Avto so mu zaegli.

Mejne zadeve in tujci

Črnomaljski policisti so v bližini Dragatuša popoldne prijeli tri državljane Maroka, zvečer pa še enega na relaciji Stari trg – Vrhgora. V Miličih so prijeli državljana Bangladeša. V noči iz torka na sredo so brežiški policisti v bližini naselja Mihalovec prijeli štiri državljana Afganistana, ki so v državo prišli mimo mejnih prehodov. Postopki s tujci še niso zaključeni.