urednistvo@preteklih24.si

Z dobrima dvema promiloma alkohola v krvi, zapeljal s ceste in trčil v smreke

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 192 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 55 dogodkov, s področja javnega reda in miru 44 dogodkov in s področja prometne varnosti 64 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 6 tatvin, 9 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 8 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, v enem primeru so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 14 prometnih nesreč z materialno škodo in 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 5 vozil.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 5 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Med 7. 9. 2020, od 6. ure in 8. 9. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Kočevja izsledili in prijeli 12 tujcev (drž. Bangladeša), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

V okolici Cerknice je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino in nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 3.000 evrov.

Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Lastnika je oškodoval za okoli 200 evrov.

V okolici Kočevja je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Lastnika je oškodoval za okoli 400 evrov.

V Domžalah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil dve kolesi in ročno orodje. Lastnika je oškodoval za okoli 6.000 evrov.

V Zagorju ob Savi je neznani storilec vlomil v klet in odtujil ročno orodje. Lastnika je oškodoval za okoli 200 evrov.

V Grosuplju so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili les in gorivo. Nastalo je za okoli 350 evrov škode.

Na Viču so neznanci vlomili v specializirano trgovino ter odtujili kozmetične pripomočke. Nastalo je za okoli 500 evrov škode.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Danes, nekaj po polnoči se je na Dolenjski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik ni upošteval znaka rdeče luči in je v križišču odvzel prednost drugemu vozniku. Pri tem se je udeleženi voznik lažje telesno poškodoval. V postopku so policisti ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola (0.46 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi sumov kaznivega dejanja nevarne vožnje, o vseh okoliščinah nesreče pa bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Včeraj, okoli 17. ure se je na cesti med Kočevjem in Novim mestom pred naseljem Mala gora zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi
neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v smreke. Pri tem se je voznik lažje telesno poškodoval. V postopku so policisti ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola (1.16mg/l alkohola v izdihanem zraku), prav tako pa nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zoper njega bo podan obdolžilni predlog na sodišče.

Včeraj, okoli 18. ure se je na Tržaški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležena kolesarka, ki je zaradi vožnje preblizu robu trčila v robnik in padla. Pri tem se je lažje telesno poškodovala. Policisti so ji izdali plačilni nalog.