urednistvo@preteklih24.si

Policisti izsledili pobeglega voznika na Ajdovskem

Danes, 8. septembra zjutraj, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili, da je neznani storilec tekom noči na gradbišču ceste Lokve – Čepovan, blizu naselja Lokve, iz parkiranih delovnih strojev (bager in drobilec) iztočil
oz. odtujil skupno približno 500 litrov goriva v škodo ene od gospodarskih družb.


Slika je simbolična
 

 

S tem dejanjem je nepridiprav oškodovancu (gospodarski družbi) povzročil za približno 500 evrov materialne škode. Novogoriški policisti bodo po zaključku preiskave obravnavanega primera podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vlomili v poslovne prostore gospodarske družbe na Goriškem

Danes, 8. septembra zjutraj, so policisti PP Nova Gorica obravnavali vlom v poslovne prostore gospodarske družbe v Novi Gorici. Po prvih zbranih podatkih se e neznanec nad tamkajšnjim inventarjem in iz prostora odtujil računalnik in različno dokumentacijo. Okoliščine kaznivega dejanja (po prvem odstavku 205. člena KZ-1) policisti še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Policisti na Goriškem hujšemu kršitelju cestnoprometnih predpisov zasegli vozilo

Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 7. septembra zgodaj popoldne, v Novi Gorici imeli v postopku 43–letnega voznika neregistriranega osebnega avtomobila. V nadaljevanju postopka je bilo ugotovljeno, da slednji nima veljavnega vozniškega dovoljenja, prav tako je omenjeni voznik odločno odklonil preizkus alkoholiziranosti. Odklonil je tudi odrejen hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Novogoriški policisti so hujšemu kršitelju cestnoprometnih predpisov osebno vozilo zasegli, prav tako ga čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Policisti iz prometa izločili voznika zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog

Včeraj, 7. septembra zvečer, so policisti PP Nova Gorica na območju naselja Dornberk ustavili 32–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Rezultat odrejenega hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge, zato je bil vozniku odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki pa ga je 32-letni voznik odločno odklonil. Novogoriški policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

V prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo na Ajdovskem udeležen dve vozili

Včeraj, 7. septembra ob 15.46 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo na regionalni cesti Ajdovščina – Col z udeležbo dveh vozil (tovorno in osebno vozilo). Z zbiranjem obvestil in ogledom so policisti PP Ajdovščina ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil 36-letni voznik tovornega vozila zaradi vožnje preveč levo. Ugotovljeno je bilo, da je voznik tovornega vozila vozil iz Ajdovščine proti Colu. Ko je pripeljal v levi ostri nepregledni ovinek s svojim vozilom ni vozil po desnem smernem vozišču. V tistem trenutku je v nasprotni smeri pravilno pripeljal 40-letni voznik osebnega avtomobila, ki je s prednjim levim delom avtomobila trčil v stranski levi del polpriklopnika tovornega vozila. Policisti PP Ajdovščina so 36-letnemu povzročitelju prometne nezgode zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa (vožnja z vozilom po cesti, kršitev določil 37. člena ZPrcP) izdali plačilni nalog.

Policisti izsledili pobeglega voznika na Ajdovskem

Policisti PP Ajdovščina so včeraj, 7. septembra zjutraj, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije s pobegom na hitri cesti H4 Vrtojba – Razdrto, za izvozom Ajdovščina. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je takrat še neznani voznik belega kombija, ljubljanskega registrskega območja, vozil po hitri cesti H4 iz Vrtojbe proti notranjosti države. Voznik kombija je med vožnjo pri naselju Ajdovščina za izvozom Ajdovščina zapeljal malce desno izven vozišča in z vozilom zadel prometni znak. Po trčenju je z vožnjo nadaljeval proti Vipavi in se na kraju ni ustavil. Po trčenju je omenjeni prometni znak odbilo najprej na vozišče uvoza za Ajdovščino, kjer je prometni znak in kamenje zadelo dve osebni vozili, ki sta se vključevali na hitro cesto H4. Pri tem je na obeh vozilih nastala materialna škoda. Kasneje je bilo pobeglo vozilo (kombi) izsledeno na območju Vipave, prav tako je bil izsleden voznik. Policisti PP Ajdovščina bodo 27–letnemu
vozniku z Dolenjske po zaključenem postopku zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

Povoženje divjadi

Včeraj, 7. septembra pozno zvečer, so policisti obravnavali povoženje divjadi (jazbec) na cesti med Ajdovščino in naseljem Budanje s strani voznika osebnega avtomobila znamke VW. Policisti PP Ajdovščina so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico. Tudi tokrat policisti PU Nova Gorica opozarjamo, da se tovrstne nesreče pogosto dogajajo v večernih urah oz. jutranjih urah, zato velja opozorilo vsem udeležencem v cestnem prometu, da na krajih oz. odsekih, ki so opremljeni z ustrezno prometno signalizacijo oz. znaki, ki opozarjajo na možen prehod divjadi čez cesto in tam, kjer so opazili divjad ali kjer cesta poteka mimo ali skozi gozdove ter travnate površine, vozijo še posebej previdno in s primerno hitrostjo.