urednistvo@preteklih24.si

Padla z motorjem, se spravila nad policiste, bila pridržana, kjer je vse to nadaljevala

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 54 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 165 klicev. Obravnavali so 7 prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 3 vlome in 6 tatvin. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 6 primerih.


Slika je simbolična

 

 

V Pivki je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore, nato pa iz garaže ukradel prostostoječo železno omaro – sef, v katerem je bila gotovina in zlatnina.

V Izoli pa je nekdo iz predala v sobi na za enkrat neznan način ukradel zlatnino (več verižic, uhanov, obeskov in brošk).

Ob 20.28 je na kolesarski stezi v Kopru padla 42-letna motoristka. Policisti so ugotovili, da je peljala moped po kolesarski stezi na Ankaranski cesti. Med vožnjo je zapeljala preblizu desnemu robu, zadela v robnik in padla na vozišče, pri tem pa se je lažje poškodovala. Odrejen ji je bil alkotest, katerega pa je odločno odklonila. Med postopkom je izjavila, da se bo odpeljala naprej, nato pa je začela kričati na policiste in jih žaliti. Na podlagi 24/1 ZPRCP ji je bilo odrejeno pridržanje. Poskušala se je celo nazaj usesti na moped, kar pa ji je policist preprečil, zato je še bolj kričala. Policist ji je ukazal, naj preneha s kršitvijo in upošteva zakonite ukaze, česar pa ni hotela storiti, zato so
zoper njo uporabili prisilna sredstva. Izdan ji je bil plačilni nalog za več kršitev (po čl. 37/4 IN 107/12 ZPRCP, in 7/2 in 22/1 ZJRM-1). V prostoru za pridržanje je naprej kričala in brcala, zato je bil poklican zdravnik, ki jo je pregledal in ji dal pomirjevalo.

V Luciji je nekdo iz kampa ukradel odklenjeno električno kolo znamke Trek tip Powerfly, rdeče barve. Na kolesu je bila v torbici denarnica z dokumenti in karticami ter 25 evri last, zračna tlačilka in orodje. Škode je za 2500 evrov.

Gospodarska kriminaliteta

Na PU Koper so policisti v avgustu letos prejeli prijavo banke, kjer naj bi samostojni podjetnik z območja Obale z zlorabo dobropisov na POS terminalu v nekaj dneh oškodoval banko za več kot 40.000 evrov. Z zbiranjem obvestil in dokazov so koprski kriminalisti ugotovili, da je samostojni podjetnik na POS terminalu svojega s. p. izvrševal neupravičene dobropise na svoj osebni TRR, s čimer je povzročil nedovoljeno negativno stanje na poslovnem TRR v višini nekaj več kot 40.000. Osumljenec je denar zapravil za športne stave in v spletnem casionju. Kriminalisti so osumljenca kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Kopru zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Zlorabe negotovinskega plačilnega sredstva (po 246. členu KZ-1), za katero je zagrožena kazen zapora do petih let.