urednistvo@preteklih24.si

Zaradi neprilagojene hitrosti padel motorist in se poškodoval

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 114 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 31 dogodkov, s področja javnega reda in miru 28 dogodkov in s področja prometne varnosti 34 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 5 tatvin, 3 vlome (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in primera poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 6 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 7 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Mostah je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili elektronsko napravo. Povzročili so za okoli 100 evrov škode.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 20. ure se je na Gallusovem nabrežju v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena vozni mopeda in kolesarka. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik mopeda odvzel prednost kolesarki, prav tako pa je vozil po površini, ki ni namenjena vožnji motornih vozil. Pri tem se je kolesarka lažje telesno poškodovala. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 11. ure se je v naselju Nevje pri Kamniku zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena kolesarka, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padla in se lažje telesno poškodovala. Ko bodo zbrana vsa obvestila, bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj, okoli 17.30 se je v Velikih Laščah zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležen motorist, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Ko bodo zbrana vsa obvestila, bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.