urednistvo@preteklih24.si

Z vozilom zapeljal med gledalce

Policisti PP Murska Sobota so minulo soboto zvečer med rednim delom zaznali večje zbiranje osebnih vozil in oseb na območju Murske Sobote na enem izmed parkirišč trgovskega centra.


Slika je simbolična

 

 

Ker ni šlo za prijavljeno javno prireditev, so policisti spremljali dogajanje, pri čemer so ugotovili, da se je več osebnih vozil pripeljalo na parkirišče, katera si je ogledalo več ljudi. Policistom ni uspelo ugotoviti organizatorja neprijavljene prireditve. S svojo prisotnostjo so na dogodku preprečevali prekrške ali kršitve javnega reda in miru. O dogodku se še zbirajo obvestila.

Po prvih podatkih je na prireditvi še trenutno neznani voznik zaradi sunkovitega speljevanja izgubil oblast nad vozilom, zapeljal izven vozišča, ter trčil na pločnik v sedeča občana, katera sta zadobila lažje telesne poškodbe v obliki odrgnin. Prometna nesreča je še v fazi preiskave, zato policisti zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče naprošajo morebitne očividce in osebe, ki posedujejo posnetke nesreče, da se oglasijo na Postaji prometne policije Murska Sobota, Ulica arhitekta Novaka 11, ali pokličejo na tel. št. 113.

Prijetih 9 tujcev

Policisti Policijske uprave Murska Sobota so med opravljanjem nalog varovanja državne meje včeraj na območju PP Lendava prijeli 9 tujcev, državljanov Iraka, ki so nezakonito vstopili v Republiko Slovenijo. Po končanih postopkih so bili tujci vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Odprti kontrolni točki v Čepincih in Prosenjakovcih

R Madžarska je odprla še dodatni kontrolni točki na skupni meji v Čepincih in Prosenjakovcih. Kontrolna točka v Čepincih je odprta od 5. septembra naprej, od 6. do 18. ure, vstop pa bo dovoljen samo državljanom Slovenije
in Madžarske.Kontrolna točka v Prosenjakovcih pa je odprta od danes, 7. septembra naprej v času šolskih dni od 7. do 8. ure ter od 14. do 15. ure. Vstop v R Madžarsko bo dovoljen le za otroke, ki obiskujejo Osnovno šolo
ter njihove starše oz. skrbnike.