urednistvo@preteklih24.si

V pretep vpletenih več oseb

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v minulih dveh dneh sprejel: 14 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 6 s telesnimi poškodbami; 16 prijav o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 7 v zasebnem prostoru.


Slika je simbolična

 

 

S področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina in vlom.

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.

Nasilje v družini:

Kranjski policisti so obravnavali prijavo nasilja v družini. Ugotovili so, da je kršitelj med sporom odrival družinske člane. Bil je pod vplivom alkohola. Policisti so v dogodku ugotovili elemente prekrška. Proti kršitelju poteka prekrškovni postopek in obveščanje pristojnega centra za socialno delo. Prijavite nasilje, ko do njega pride.

Dogodki:

V petek opoldan so policisti v Naklem obravnavali smrt kolesarja. Okoliščine kažejo, da je smrt posledica zdravstvenih težav. Odrejena je bila obdukcija. Ne gre za prometno nesrečo.

V Dragi v Škofji Loki so v petek dopoldan zagoreli odpadki. Šlo je za majhen požar, ki so ga pogasili že zaposleni sami. Škoda ni nastala.

V petek popoldan je z drevesa v Velesovem padel moški. Tuja krivda je izključena.

V petek poldan se je pri Ruski kapelici poškodoval starejši moški. Okoliščine kažejo, da gre za padec po stopnicah. Tuja krivda je izključena.

Včeraj ponoči je ogenj na Jesenicah za železniško postajo poškodoval barako. Policisti okoliščine požara še ugotavljajo in vodijo postopek.

V Lescah in na Zgornjem Jezerskem so policisti obravnavali ugriz psa in poškodbe pri človeku. Postopka zaradi suma kršitve predpisov o zaščiti živali še potekata. Na javnih krajih imejmo pse pod nadzorom in na povodcu.

Kranjski policisti so v petek pozno zvečer obravnavali moškega, ki je med kršitvijo z orožjem ustrelil še v zrak. Zaradi uporabe orožja ni bil nihče poškodovan. V dogodku sta bila udeleženi dve osebi. Policisti so mu pištolo zasegli in ga obravnavajo zaradi suma kaznivega dejanja. Postopek še poteka.

Danes ponoči so policisti na Bledu obravnavali pretep med več osebami. Policisti so ugotovili identiteto štirih kršiteljev. Postopek proti njim še poteka.

Divjad je bila povožena na cesti Tržič – Ljubelj in Podkoren – Rateče.

Promet

Od okoli 11. ure dalje bo na območju Gorenjske potekal del kolesarskega maratona Franja. Gre za škofjeloški območje od Gorenje vasi do Jeprce. Promet bo oviran.

Od jutri dalje bo v funkciji delovna zapora med Kranj zahodom in priključkom Brezje v obe smeri. Pozivamo k previdnosti, vožnji po omejitvah in na ustrezni varnostni razdalji. Ne uporabljajte telefonov med vožnjo. Prostora na cesti bo malo, sploh če pride do nesreče.

Prometne nesreče

Gorenjski policisti s v minulih dveh dneh obravnavali šest prometnih nesreč s telesnimi poškodbami.

V Zgornji Radovni je padel kolesar, ki se je domnevno umikal vozilu, ki je vozil nasproti. V Vopovljah je kolesarka padla zaradi neprilagojene hitrosti vožnje kolesa.

V Kranju pred delavskim mostom sta trčila dva udeleženca z osebnima avtomobiloma.

V Mojstrani je domnevno zaradi bolezenskega vzroka na kolesarski stezi padel kolesar.

V Logu sta na kolesarski stezi trčila še dva kolesarja. Na Kočni pa je voznica z osebnim avtomobilom zapeljala s ceste. Preverja se tehnična brezhibnost vozila. Postopek še poteka.

Kriminaliteta

V Šutni je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo.

Na Ulici Tončka Dežmana v Kranju je bilo z javnega kraja odtujeno otroško kolo rdeče barve.

V Vrbnjah pa je storilec odtujil motorno kolo Beta 300 RR, belordeče barve.