urednistvo@preteklih24.si

Voznik osebnega vozila izsilil prednost motoristu

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 195 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 52 dogodkov, s področja javnega reda in miru 54 dogodkov in s področja prometne varnosti 62 dogodkov.


Slika je ismbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 12 tatvin, 3 vlome in 6 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v dveh primerih nasilja v družini, kjer so izrekli prepoved približevanja, nadaljujejo pa z zbiranjem obvestil in bodo o vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

S področja prometne varnosti so obravnavali 13 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 19 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 3 krat v zasebnem prostoru.

Med 3. 9. 2020, od 6. ure in 4. 9. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Knežje lipe, Kočevja in Ljubljane izsledili in prijeli 20 tujcev (drž. Afganistana in Maroka ), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlom:

V Zagorju ob Savi je bilo vlomljeno v klet, od koder je bila odtujena kosilnica. Škoda znaša okoli 300 evrov

Na območju Viča je bilo vlomljeno v vrtno lopo, od koder so bila odtujena kolesa znamk Cube, GT in Scott. Škoda znaša okoli 3000 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner, od koder sta bila odtujena kompleta prve pomoči. Škoda znaša okoli 300 evrov.

Drzna tatvina

Policisti so bili včeraj okoli 10. ure obveščeni o drzni tatvini na območju Brezovice pri Ljubljani. Neznani storilec je na domu zamotili oškodovanko s pogovorom glede del okoli hiše. Drug storilec je med tem iz hiše odtujili gotovino in jo tako oškodoval za več sto evrov. S kraja sta se storilca odpeljala s temnejšim avtom znamke Renault. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Prometna varnost
Prometna nesreča:

Včeraj, nekaj okoli 16.30 je na Dolenjski cesti pri Karlovšem mostu prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Nesrečo je povzročil voznik osebnega avtomobila, ki je v križišču
izsili prednost motoristu. V nesreči se je motorist lažje poškodoval in je bil s kraja odpeljan z reševalnim vozilom. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.