urednistvo@preteklih24.si

Šolski avtobus vozil pod vplivom alkohola

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 273 klicev občanov. 73 klicev je bilo interventnih, eden nujen.


Slika je simbolična

 

 

V današnjem policijskem poročilu najprej o rezultatih včerajšnjega poostrenega nadzora, kjer so policisti preverjali kako varen je prevoz otrok v šole in domov.

Kontrolirali so policisti 57 voznikov avtobusov. Na Koroškem je imel eden od voznikov avtobusa, v jutranjih urah, ko je v šolo peljal otroke, 0,32 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so policisti zasegli vozniško dovoljenje, ga izločili iz prometa, njegov delodajalec je zagotovil nadomestnega voznika. Sledi obdolžilni predlog.

V okolici šol so policisti kontrolirali 84 voznikov osebnih vozil, ki so v šolo oziroma domov vozili otroke. Šest voznikov ni uporabljalo varnostnih pasov, kar devet pa jih ni poskrbelo za varno namestitev šolarjev v zadrževalnih sistemih.

Glede na ugotovljene kršitve bodo s podobnimi nadzori nadaljevali tudi v prihodnje.

Od ostalega včerajšnjega dogajanja s področja cestnega prometa poročajo o eni prometni nesreči z lažjimi poškodbami ter desetih z materialno škodo. Prometno nesrečo z lažjim poškodbami so policisti obravnavali v Velenju, kjer je padel kolesar. Okoliščine nesreče še preverjamo.

V Ločici ob Savinji so policisti v popoldanskih urah obravnavali voznika osebnega vozila. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 0,68 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so policisti na kraju odvzeli vozniško
dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

V Žalcu so policisti zasegli osebno vozilo vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja.

S področja kriminalitete izpostavljamo tatvino goriva.

Na avtocestnem počivališču Zima so policisti obravnavali tatvino nafte. Neznani storilec jo je dobrih 300 litrov ukradel iz rezervoarja madžarskega tovornega vozila.