urednistvo@preteklih24.si

Pri vzvratni vožnji trčil v pešca in ga hudo poškodoval

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 246 klicev, od tega 90 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali en nedovoljen prehod državne meje.


Slika je simbolična

 

 

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 15 kaznivih dejanj,
– 12 prometnih nesreč I. kategorije,
– 2 prometni nesreči II. kategorije, v katerih se je 6 oseb lahko telesno poškodovalo,
– 1 prometno nesrečo III. kategorije, v kateri se je 1 oseba hudo telesno poškodovala,
– 5 povoženj živali,
– 1 kršitelju cestno prometnih predpisov so policisti zasegli vozilo, ki ga je vozil,
– 8 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 5 na javnih krajih in 3 v zasebnih prostorih.

Izpostavljamo:

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj zgodaj popoldan so imeli policisti PP Gorišnica v postopku državljana Nemčije, ki je z osebnim avtomobilom nemških registrskih oznak prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so ga oglobili.

PEŠEC HUDO POŠKODOVAN

Včeraj, ob 8.35, je 73-letni voznik osebnega avtomobila, na parkirnem prostoru ene od prodajaln v Selnici ob Dravi, pri premiku vzvratno spregledal 69-letnega pešca in trčil vanj. Ob padcu se je pešec hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor.

Policisti bodo voznika osebnega avtomobila kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

POOSTREN NADZOR

Včeraj, so policisti med 7. in 14. uro na območju PU Maribor izvedli poostren nadzor cestnega prometa nad uporabo varnostnih pasov in mobitelov. Policisti so v tem času ugotovili 89 kršitev neuporabe varnostnih pasov v motornih vozilih in 52 kršitev, ko so vozniki med vožnjo svojih vozil uporabljali naprave in opremo, ki zmanjšujejo voznikovo slušno in vidno zaznavanje (mobiteli).