urednistvo@preteklih24.si

Voznik z dvema promiloma alkohola v krvi, trčil v dve parkirani vozili

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 152 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 46 dogodkov, s področja javnega reda in miru 37 dogodkov in s področja prometne varnosti 45 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 13 tatvin, 6 vlomov (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 13 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 8 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Med 2. 9. 2020, od 6. ure in 3. 9. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ljubljane izsledili in prijeli 3 tujce (drž. Maroka in Afganistana ), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlom:

V Centru je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bil odtujen nakit in gotovina. Škoda znaša okoli 2000 evrov.

V Zagorju ob Savi je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 150 evrov

Na območju Viča je bilo vlomljeno v garažo, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

Na območju Vrhnike je bilo vlomljeno v brunarico, od koder je bila odtujena alkoholna pijača. Škoda znaša okoli 120 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v poslovni prostor, od koder so bili odtujeni tobačni izdelki. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj pred 16. uro je na Parmovi ulici v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesarka. Nesrečo je povzročila kolesarka, ki je iz kolesarske steze zavila na vozišče v trenutku, ko je po njem pravilno pripeljal voznik osebnega vozila in trčil v njo. V nesreči se je kolesarka lažje poškodovala, izdan ji je bil plačilni nalog.

Včeraj, nekaj pred 19. uro je na Šmartinski cesti v Ljubljani voznica osebnega vozila izsilila prednost preški na prehodu za pešce in trčila v njo. Peška se je v nesreči lažje poškodovala in je bila s kraja odpeljana z reševalnim vozilom. V postopku je bilo ugotovljeno, da je voznica vozila v času, ko ji je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, zato ji je bilo zaseženo osebno vozilo. Voznici je bil izdan plačilni nalog, prav tako pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Včeraj, okoli 22.30 je policiste občan obvestil, da je na območju Viča voznik z osebnim vozilom na parkirišču trčil v dve parkirani vozili in odpeljal naprej. Policisti so vozilo ustavili v neposredni bližini in ugotovili, da je voznik zaradi nepravilnega premika z vozilom in vožnje pod vplivom alkohola (1,02 mg/l) trčil v dve vozili na parkirišču. V nesreči se ni nihče poškodoval, povzročitelju je bil izdan plačilni nalog. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Včeraj, okoli 18.30 so ribniški policisti na glavni cesti skozi Ribnico kontrolirali voznika traktorja in ugotovili, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Poleg tega je vozil še pod vplivom krepke količine alkohola (1,14 mg/l). Traktoristu so vozilo zasegli, zoper njega pa bodo podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Alkohol ubija, največkrat nedolžne! Zato vozite le trezni!