urednistvo@preteklih24.si

Voznik avtobusa med prevozom otrok uporabljal mobilni telefon

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 6 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 2 s telesnimi poškodbami; 4 prijave o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 1 v zasebnem prostoru.


Slika je simbolična

 

 

S področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj vlom in poškodovanje tuje stvari.

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so bila zasežena štiri vozila.

Dogodki:

Kranjski policisti so včeraj obravnavali padec osebe z višine pri delu na objektu. Ugotovljeno je bilo, da je moški zdrsnil s strehe. Uporabljal je ustrezno zaščitno opremo. Je poškodovan. Tuja krivda je izključena.

Blejski policisti so včeraj obravnavali kršitev predpisov o zaščiti živali na javnem kraju. Pes ni bil na povodcu. Proti skrbnici poteka prekrškovni postopek. Pse na javnih mestih imejte na povodcih, če gre za nevarnega psa, pa mora imeti tudi nagobčnik.

Divjad je bila minuli dan povožena v Poljčah in Dobrem Polju. Vozite počasneje na območjih, kjer srečujete divjad in kjer cesta poteka mimo travnikov, polj in skozi gozdove.

Jeseniški policisti so včeraj obravnavali voznika avtobusa, ki je prevažal otroke in vmes uporabljal mobilni telefon. Voznik so kaznovali z globo.

Prav tako so na šolski poti obravnavali voznika neregistriranega skuterja, ki tudi ni imel vozniškega dovoljenja, bil pa je še brez čelade. Skuter so mu zasegli. Policisti bodo preko šolskega leta zelo pozorni na prevoze in varnost otrok v prometu.

Nesreče s poškodbami

Gorenjski policisti so minuli dan obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami.

V Velesovem je voznica zaradi neprilagojene hitrosti trčila v drugega voznika.

Na Laborah pa je voznik drugemu udeležencu izsilil prednost in povzročil prometno nesrečo. Udeleženci so po podatkih policije lažje poškodovani. Proti povzročiteljema potekata prekrškovna postopka.

Avtocesta

Gorenjski prometni policisti so danes zjutraj pri Podtaboru obravnavali prvo nesrečo, ki se je zgodila znotraj delovne zapore, ki jo DARS zaradi večjih vzdrževalnih del med Kranj zahodom in priključkom Brezje postavlja od tega torka dalje. Trčila sta dva udeleženca z osebnima avtomobiloma. Razlog je bila neustrezna varnostna razdalja. Ker se je
nesreča zgodila izven prometne konice, do zastoja ni prišlo. Voznike pozivamo k večji previdnosti pri vožnji skozi delovno zaporo in predvsem na prilagojeno hitrost vožnje, ustrezno varnostno razdaljo in vožnjo po sredini prometnega pasu. Delovna zapora bo v celoti v funkciji predvidoma v ponedeljek, 7. septembra.

Kriminaliteta

Na Kapucinskem trgu v Škofji Loki je bilo vlomljeno v poslovni objekt.