urednistvo@preteklih24.si

V prometni nesreči, ki se je zgodila zaradi izsiljevanja prednosti, poškodovan kolesar

Včeraj, 2. septembra ob 12.17 uri, je bila Policija obveščena o prometni nezgodi II. kategorije v Solkanu (Cesta IX. korpusa) in v kateri sta bila udeležena 33-letni kolesar in 73-letni voznik osebnega avtomobila.


Slika je simbolična

 

 

Prometni policisti so ugotovili, da je bil vzrok omenjene nesreče izsiljevanje prednosti voznika osebnega avtomobila. V prometni nesreči je bil kolesar predvidoma lažje telesno poškodovan in je kasneje zaradi bolečin v predelu hrbta poiskal ustrezno zdravniško pomoč. Policisti so 73-letnemu povzročitelju prometne nezgode zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa (vključevanje v cestni promet, kršitev 56. člena ZPrCP) izdali plačilni nalog.

V prometni nesreči I. kategorije v Novi Gorici udeleženo tuje osebno vozilo

Včeraj, 2. septembra ob 23.43 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči I. kategorije v Nov Gorici (Delpinova ulica) z udeležbo osebnega avtomobila. Policisti so na kraju z ogledom in zbiranjem obvestil ugotovili, da je 36–letni voznik osebnega avtomobila, državljan Italije, peljal po Ulici Gradnikove brigade. Pri Bevkovem trgu je omenjeni voznik zavil levo in se z vozilom zaletel v stebričke na pločniku. V prometni nesreči voznik ni bil poškodovan. V nadaljevanju postopka so mu policisti odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je slednji vozil pod vplivom alkohola (0.76 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Zoper hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov je bil podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Vožnja pod vplivom alkohola

Včeraj, 2. septembra pozno zvečer, so policisti PP Idrija na glavni cesti med Spodnjo Idrijo in Želinom ustavili 43–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti z alkotestom, ki pa ga je omenjeni voznik odločno odklonil. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto
vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Kršitev javnega reda in miru na Goriškem

Včeraj, 2. septembra pozno popoldne, je bila Policija obveščena o kršitvi s področja javnega reda in miru v okolici v enem od naselij v okolici Nove Gorice, kjer sta se najprej verbalno in nato še fizično sprla dva moška. V omenjenem sporu je eden od udeležencev zaradi lažje poškodbe kasneje poiskal zdravniško pomoč, drugi udeleženec spora zdravniške pomoči ni iskal. Policisti PP Nova Gorica bodo enega udeleženca spora kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe (po 122. členu KZ-1), prav tako so policisti ukrepali tudi zoper drugega udeleženca spora in mu zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru izdali plačilni nalog (nasilni in drzno vedenje, kršitev 6. člena ZJRM-1).

Tatvina nahrbtnika na Ajdovskem

Včeraj, 2. septembra, so policisti PP Ajdovščina obravnavali tatvino v Ajdovščini. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec prejšnjega dne v popoldanskih urah na avtobusnem postajališču oškodovancu odvzel in neznano kam odnesel njegov nahrbtnik z vsebino (v njem je oškodovanec imel poleg manjše vsote gotovine in bančne kartice tudi osebne dokumente in zdravila). Policisti bodo po zaključku preiskave navedenega kaznivega dejanja na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.