urednistvo@preteklih24.si

Policisti PU Koper imeli polne roke dela z ilegalnimi prebežniki

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 49 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 165 klicev. Obravnavali so 6 prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami. Zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 5 tatvin in 2 vloma. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 5 primerih.


Slika je simbolična

 

 

Nekdo je vlomil v kontejner na gozdni parceli ob lokalni povezovalni cesti Lenivec – terminal Sežana in iz njega ukradel kolo, vredno približno 3000 evrov.

V Prestranku je nekdo dostavljalcu blaga med dostavo iz kombija ukradel službeno denarnico. Ko ga je opazil in ga dohitel, mu je denarnico vzel nazaj, drzni tat pa je pobegnil. Policisti zadevo še preiskujejo, storilcu sledi kazenska ovadba.

Popoldan je v Izoli nekdo ukradel električni skiro Citybug-25, bele barve, vreden približno 200 evrov.

Ob 14. uri se je na cesti Sežana – Lenivec ustavilo tovorno vozilo, poljske registracije, kateremu je iz rezervoarja iztekala nafta, ker ga je preveč napolnil. Med postopkom so policisti ugotovili tudi tehnično neizpravnost vozila (izrabljene pnevmatike), zato je bil vozniku, 41-letnemu državljanu Poljske, izdan plačilni nalog (po čl.41/4 – 2/2 čl. ZMV-1), prav tako tudi podjetju. Vozišče so sanirali gasilci.

V Manžanu je nekdo ukradel s kolesarsko ključavnico priklenjen električni skiro znamke SEGWAY NINEBOT ES4, črne barve, vreden 450 evrov. V Kopru pri Bonifiki pa je nekdo ukradel zaklenjeno moško kolo Fuji, ki je bilo kasneje najdeno pri pokopališču v Izoli. Najdeno kolo je prevzel lastnik.

Ob 18.42 je v 43-letna voznica osebnega avtomobila iz Portoroža na parkirišču vzvratno zapeljala iz parkirnega boksa, pri tem pa rahlo trčila v 75-letno peško. Ta se je po dotiku z vozilom umikala nazaj in nato padla ter se udarila v glavo. Odpeljana je bila na pregled v SB Izola. Povzročiteljici sledi plačilni nalog po 42/4-1 ZPrCP.

V Kopru je nekdo ukradel moped znamke Yamaha, tip yq50, reg. št. KPIV-J5, ki je bil parkiran pred srednjo šolo na Martinčevem trgu. Moped je vreden 1.500 evrov.

Ilegalne migracije in čezmejno zasledovanje

Na območju PU Koper so policisti od 6. ure 2. 9. 2020 do 6. ure 3. 9. 2020 obravnavali 33 ilegalnih migrantov in dva vodiča. Na območju PP Koper so prijeli 2 državljana Albanije, na območju PP Ilirska Bistrica 5 državljanov Eritreje in 3 državljane Afganistana, na območju PP Kozina 5 državljanov Turčije ter 2 državljana Pakistana. Pri čezmejnem
zasledovanju vozila Fiat doblo od Ilirske Bistrice preko Škofij do Milj (Italija) pa je bilo prijetih 16 državljanov Eritreje in vodič, državljan Španije. Italijanski varnostni organi so nam vrnili 2 državljana Pakistana.

Ob 17.35 so policisti v Vrbovem ustavili osebni avto Fiat Tipo, nemške registracije. V vozilu je bilo pet državljanov Eritreje, voznik pa je bil 28-letni državljan Sirije, z urejenim prebivanjem v Nemčiji.

Ob 21.30 so policisti v Jablanici opazili tovorno vozilo Fiat Doblo, italijanskih registrskih številk, ki je bilo vidno obteženo. Pričeli so mu slediti in ga prvič ustavljali v vasi Jasen, vendar se voznik vozila ni zaustavil, pač pa je vožnjo nadaljeval s pospešeno hitrostjo proti Ilirski Bistrici. Vozilo je bilo zatem še večkrat pravilno zaustavljano, vendar
voznik znakov ni upošteval, zato so policisti v Divači postavili stinger, ki pa ga je obvozil (zapeljal je levo na strmo bankino) in zavil proti uvozu na avtocesto proti Kopru. Sledili so mu vse do Škofij, kjer je bil na hitri cesti ponovno postavljen stinger. Bežeči voznik ga je tokrat prevozil, pa vendar z nezmanjšano hitrostjo peljal naprej proti Italiji s
predrtimi pnevmatikami. Vozilo se je končno ustavilo ob 22.06 v Italiji (ko sta dokončno odpadli obe desni gumi), v krožišču pod avtocesto pri Miljah. Voznik je pobegnil iz vozila proti avtocesti za Škofije, policista pa sta stekla za njim in ga po 300 metrih ujela. Prijet je bil voznik vozila, 21-letni državljan Španije, v vozilu pa je bilo še 16 državljanov Eritreje. Na kraj so prišli tudi italijanski varnostni organi, ki so prevzeli nadaljnji postopek.