urednistvo@preteklih24.si

Petim osebam grozil z nožem, da jih bo zaklal

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 327 klicev, od tega 102 interventna oz. takšna, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali dva nedovoljena prehoda državne meje.


Slika je simbolična

 

 

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 16 kaznivih dejanj,
– 8 prometnih nesreč I. kategorije,
– 4 prometne nesreče II. kategorije, v katerih so se 4 osebe lahko telesno poškodovale,
– 6 povoženj živali,
– 4 kršiteljem cestno prometnih predpisov so policisti zasegli vozila, ki so jih vozili,
– 11 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 8 na javnih krajih in 3 v zasebnih prostorih,
– 1 kršitelja javnega reda in miru so policisti pridržali do streznitve,
– 1 požar.

Izpostavljamo:

ODKRITIH 7 TUJCEV

Sinoči, ob 20.30, so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v priklopnem tovornem vozilu registrskih oznak BiH, odkrili 5 skritih državljanov Maroka, ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo
državo.

Med postopkom sta s podvozja drugega tovornega vozila, ki je še čakalo v koloni za mejno kontrolo, sestopila še 2 tujca, državljana Alžirije, ki so ju policisti prijeli.

Po končanih postopkih so jih policisti vseh 7 zavrnili nazaj na Hrvaško.

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj popoldan so imeli policisti PP Gorišnica v postopku tri državljane Srbije in 1 državljana Bolgarije, ki so z osebnim avtomobilom srbskih registrskih oznak prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj. Policisti so jih oglobili.

Državljan Bolgarije se je vrnil nazaj na Hrvaško, državljane Srbije pa so pridržali in jih bodo danes predali hrvaškim varnostnim organom.

TRČILA VLAK IN OSEBNI AVTOMOBIL

Včeraj, malo pred 7. uro je 18-letni voznik osebnega avtomobila, na lokalni cesti, izven naselja Ranca, zapeljal na nezavarovan železniški prehod in ob tem izsilil prednost tovornemu vlaku, ki je s prednjim desnim delom lokomotive trčil v prednji del osebnega avtomobila. Osebni avtomobil je odbilo in je obstal v jarku, voznik pa je ostal ukleščen v vozilu.

Voznika so s tehničnim posegom iz vozila rešili gasilci, nato pa so ga reševalnim vozilom odpeljali v UKC Maribor. Voznik osebnega avtomobila se je v nesreči lažje telesno poškodoval. Policisti mu bodo v t.i. hitrem postopku izdali odločbo o prekršku.

POŽAR

Danes ob 00.43 so policisti bili obveščeni o požaru, ki je izbruhnil v obratu za termično pripravo hrane v enem od ptujskih podjetij.

Požar so pogasili gasilci, poškodovan ni bil nihče. V požaru je, po nestrokovni oceni, nastala materialna škoda ki znaša med 500.000 – 1 milijon evrov.

Kriminalisti so opravili ogled kraja požara. Preiskava sicer še ni končana, prve ugotovitve pa kažejo na to, da je do požara prišlo zaradi tehnične napake.

Po zaključku preiskave bodo policisti na pristojno tožilstvo poslali ustrezen akt.

ZASEG LESENE PALICE PRIREJENE ZA NAPAD, SNOVI ZA KATERO SE SUMI, DA GRE ZA PREPOVEDANO DROGO TER ODKLON STROKOVNEGA PREGLEDA ZA DROGE

Patrulja Policijske postaje Gorišnica je v sredo, 2. 9. 2020, ob 20.13 v naselju Zagojiči ustavila voznika osebnega vozila iz okolice Markovc. V postopku sta bili osebi zasežena PVC vrečka s posušenimi rastlinskimi delci za katere se sumi, da gre za prepovedano drogo (konoplja) ter lesena palica, ki je prirejena za napad.

Policist je zaradi suma, da je oseba vozila pod vplivom prepovedanih drog, vozniku odredil hitri test za ugotavljanje prisotnosti prepovedanih drog v slini, kateri je bil pozitiven na prepovedano drogo. Zaradi suma, da vozi pod vplivom drog, mu je policist odredil strokovni pregled, katerega pa je voznik odklonil.

Policist je vozniku začasno odvzel vozniško dovoljenje in na Okrajno sodišče na Ptuju podal obdolžilni predlog.

Po opravljenem preliminarnem testiranju snovi bo prekrškovni organ PP Gorišnica, če se bo potrdilo, da je zasežena snov prepovedana droga, izdal odločbo o prekršku, s katero mu bo prepovedano drogo in palico odvzel.

 

GROZIL Z NOŽEM

Sinoči so policisti intervenirali v gostinskem lokalu v Mariboru. Tam je namreč 42-letni moški grozil 5 osebam, da jih bo zaklal. Med grožnjami je v rokah držal nož, vendar z njim ni zamahoval proti oškodovancem. Policisti so mu med varnostnim pregledom našli in odvzeli 25 cm dolg nož, nato pa so ga pridržali do streznitve.

Ker nihče od oškodovancev ni podal predloga za pregon, bodo policisti zoper njega podali obdolžilni predlog, uvedli pa bodo tudi t.i. hitri postopek o prekršku zoper gostinski lokal, ker so pijanemu kršitelju postregli z alkoholno pijačo.