urednistvo@preteklih24.si

V prometni nesreči poškodovanega dečka s helikopterjem odpeljali v UKC Ljubljana

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 283 klicev občanov. 62 klicev je bilo interventnih, dva nujna.


Slika je simbolična

 

 

Policijsko poročilo začenjamo s podatki o včerajšnji izjemno hudi prometni nesreči v kateri je bil udeležen mladoletni kolesar, ki je z dovoza stanovanjske hiše zapeljal na prednostno cesto ravno v trenutku, ko je iz smeri Latkove vasi pripeljala 27-letna voznica tovornega vozila, ki trčenja ni mogla preprečiti. Deček je po trčenju padel na levi rob vozišča. Voznica pa je prevozila njegovo kolo. Hudo poškodovanega dečka so s helikopterjem odpeljali v UKC Ljubljana. Zaradi ogleda kraja prometne nesreče, ki sta ga prevzela preiskovalni sodnik in državna tožilka in odvoza udeleženega tovornega vozila, je bila cesta za ves promet zaprta dobri dve uri in pol.

 

Na območju Policijske postaje Žalec so policisti včeraj obravnavali še eno hudo prometno nesrečo. Zgodila se je na parkirišču trgovine v Latkovi vasi. 25-letni voznik tovornega vozila je pri vzvratni vožnji na dovozno cesto parkirišča trgovine, trčil v 64-letno kolesarko, ki je pravilno vozila. Kolesarka se je v trčenju hudo poškodovala.

Poleg omenjenih hudih prometnih nesreč so policisti obravnavali še štiri prometne nesreče z lažjimi poškodbami udeleženih in osemnajst prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometne nesreče z lažjimi poškodbami so policisti obravnavali v Celju, Velenju in v Topolšici.

Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je na cesti od Partizanske ceste v Celju proti Kasazam, voznik osebnega vozila zapeljal z vozišča, pri čemer sta se poleg voznika poškodovala še dva sopotnika.

V Šaleku, v Velenju, je voznik tovornega vozila pri vzvratni vožnji na dovozu od stanovanjske hiše, trčil v kolesarko, ki je pravilno vozila po hodniku za pešce.

V Topolšici sta se lažje poškodovala voznika dveh osebnih vozil, ki sta trčila, ker je eden od njiju zapeljal na levo smerno vozišče.

Nekaj pred polnočjo so policisti bili obveščeni še o prometni nesreči v Velenju, v kateri se je lažje poškodoval voznik električnega skiroja, ki je padel.

Na Bregu pri Polzeli so policisti zasegli osebno vozilo voznici, ki je vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Okoli pol dveh zjutraj so policisti na Prevaljah ustavili voznika osebnega vozila, ki je vozil krepko pod vplivom alkohola. Alkotest je pokazal, da je imel 0,86 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznika bomo
podali obdolžilni predlog.

V Vidovici, na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah, so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je v hišo vlomil skozi kletno okno, preiskal prostore in ukradel gotovino in nekaj darilnih kartic.

Z gradbišča v Slovenj Gradcu je neznani storilec včeraj ponoči ukradel več različnih kosov orodja. Lastnikom je povzročil za dobrih 4.500 evrov škode.

Iz skupnih prostorov stanovanjskega bloka na Prevaljah je neznani storilec ukradel gorsko kolo znamke Giant, črne barve z rdečim napisom. Kolo je po oceni lastnika vredno okoli 1.500 evrov.

Sinoči, nekaj čez 21 uro, so policisti bili obveščeni, da je zagorelo v več stanovanjski zgradbi na Ljubljanski cesti v Celju. Z ogledom kraja požara je bilo ugotovljeno, da je zaradi okvare na električni napeljavi kompresorja, zagorelo v kletnih prostorih. Gasilci so požar hitro pogasili. Stanovalce so iz varnostnih razlogov evakuirali. Štiri stanovalce, ki so se nadihali dima so odpeljali v celjsko bolnišnico. Tuja krivda za nastanek požara, v katerem je nastala manjša materialna škoda, je izključena.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti včeraj petkrat ukrepali v javnih in trikrat v zasebnih prostorih.