urednistvo@preteklih24.si

V prometni nesreči poškodovana kolesarka

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 153 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 38 dogodkov, s področja javnega reda in miru 38 dogodkov in s področja prometne varnosti 55 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 5 tatvin, 4 vlome (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in primera poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, v enem primeru so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 18 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 5 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 3 krat v zasebnem prostoru.

Med 1. 9. 2020, od 6. ure in 2. 9. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ribnice in Ljubljane izsledili in prijeli 11 tujcev (drž. Maroka, Egipta in Irana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na Viču je neznani storilec vlomil v klet in odtujil moško cestno kolo znamke Ghost. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili gotovino in cigarete. Povzročeno je bilo za nekaj tisoč evrov škode.

V centru Ljubljane je neznani storilec vlomil pomožni objekt in odtujil različno delovno orodje. Povzročeno je bilo za nekaj tisoč evrov škode.

Požar

Včeraj zvečer so bili policisti obveščeni o požaru na balkonu stanovanja na Logu pri Vrhniki. Vzrok požara še ni znan. Nastalo je za okoli 500 evrov škode, v dogodku pa ni bil nihče poškodovan. Policisti nadaljujejo z zbiranjem zaradi suma kaznivega dejanja Povzročitev splošne nevarnosti.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 16. ure se je ljubljanski obvoznici pri Rudniku zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v vozilo pred njo. Pri tem se je povzročiteljica lažje telesno poškodovala, policisti so ji izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 13.30 se je na Brnčičevi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik pri zavijanju levo v križišču odvzel prednost drugemu vozniku. Pri tem se je povzročitelji lažje telesno poškodoval, policisti so mu izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 17.30 se je v Ivančni Gorici, pri izvozu iz avtoceste zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesarka. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik odvzel prednost kolesarki na prednostni cesti. Pri tem se je kolesarka lažje telesno poškodovala. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.