urednistvo@preteklih24.si

Pridržan 22-letnik, ki se je nedostojno vedel do sosedov in policistov

Policisti v operativno-komunikacijskem centru so na številko policije 113 sprejeli 293 klicev, od tega je bilo 61 dogodkov takšnih, ki os zahtevali posredovanje policije.


Slika je simbolična

 

 

Prometna varnost

Policisti so obravnavali deset prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lahkimi telesnimi poškodbami. Slednja se je zgodila okoli sedme ure zvečer v Dolenjem Gradišču. Po prvih ugotovitvah ogleda je 78-letnemu vozniku med
vožnjo postalo slabo, zaradi česar je zapeljal na drugo stran ceste in trčil v jekleno ograjo. Pri tem se je lažje poškodoval. Brežiški policisti so popoldne v mestu zasegli avtomobil 50-letnemu vozniku, ker so ugotovili, da vozi brez vozniškega dovoljenja.

Javni red in mir

V štirih kršitvah javnega reda in miru v Novem mestu in Metliki so policisti napisali tri plačilne naloge in enkrat izrekli opozorilo.

V Rosalnicah so metliški policisti ob pol enajstih zvečer pridržali 22-letnika, ki se kljub ukazom ni pomiril, se nedostojno vedel do sosedo in policistov ter opit nadaljeval s kršitvijo.

Meja in tujci

Brežiški policisti so v Čatežu ob Savi prijeli štiri državljane Maroka, tri pa metliški policisti pri Drašičih. Zvečer so v bližini Cirnika prijeli državljana Pakistana. V sredo zgodaj zjutraj so pri Ločah prijeli dva državljana Palestine, v Podgračenem pa dva državljana Kitajske.

V Srednji vasi pri Semiču so nekaj pred četrto uro popoldne opazili večje število oseb, ki so bežale v smeri Komarne vasi. Policisti iz Črnomlja, Dolenjskih Toplic in specializirane enote za nadzor državne meje generalne policijske uprave so nato v okolici prijeli skupaj 60 oseb iz Pakistana in Afganistna, za katere so ugotovili, da so v državo vstopili na nezakonit način. Pri izvajanju postopkov in varovanju so v noči iz torka na sredo in sredo sodelovali še policisti posebne policijske enote policijske uprave Novo mesto. Postopki s tujci še niso zaključeni.