urednistvo@preteklih24.si

Policisti PU Koper v preteklem dnevu obravnavali 8 prometnih nesreč

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 53 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 148 klicev. Obravnavali so 6 prometnih nesreč z materialno škodo in dve z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 4 tatvine in 2 vloma. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 2 primerih.


Slika je simbolična

 

 

Ob 10.45 je na cesti od Razdrtega proti Postojni padel motorist. 40-letnega voznika mopeda je prehiteval osebni avto, nato pa pred njimi nenadoma zavrl. Za njim je zavrla tudi 46-letna voznica osebnega avtomobila, voznik
mopeda pa je trčil vanjo. Z mopedom je padel, voznik in sopotnica pa sta se pri padcu lažje poškodovala. Policisti so 40-letniku izdali plačilni nalog zaradi prekratke varnostne razdalje po 44/4 ZPrCP.

Ob 14. uri so policisti v Podgradu ustavili 70-letnega domačina z osebnim avtomobilom. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0.86 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Na kraju mu je bila izrečena prepoved nadaljnje vožnje in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Odredili so mu pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Nekdo je vlomil v poslovni prostor v Portorožu in ukradel približno 1000 evrov gotovine.

Pri kopališču v Žusterni je nekdo ukradel zaklenjeno električno kolo Begamont, z elektro motorjem znamke Bosch, rjavo sive barve, vredno 1680 evrov.

Ob 3. uri so policisti v Izoli ustavili osebni avto, ki ga je vozil 36-letnik z okolice Nove Gorice. Odrejen alkotest mu je pokazal rezultat 0,95 mg/l. Pri sebi ni imel vozniškega dovoljenja, odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od 6. ure 1. 9. 2020 do 6. ure 2. 9. 2020 obravnavali 8 ilegalnih migrantov, in sicer na območju PP Koper 4 (3x Irak, 1x Maroko), PP Ilirska Bistrica 1 (Bangladeš), PP Kozina 1 (Turčija) in PP Piran 2 (Afganistan). Italijanski varnostni organi so nam vrnili 2 državljana Afganistana. Postopki še potekajo.