urednistvo@preteklih24.si

Policisti Policijske postaje Sežana zasegli prepovedano konopljo

Policisti Policijske postaje Sežana so v drugi polovici meseca avgusta pridobili informacijo, da se na vrtu ene od stanovanjskih hiš v Štanjelu vzgajajo prepovedane rastline indijske konoplje.






FOTO: PU Koper

 

 

Po pridobljeni informaciji so pričeli z zbiranji drugih obvestil in dokazov, da so lahko na Okrožno državno tožilstvo podali utemeljeno pobudo za pridobitev odredbe za hišno preiskavo.

28. 8. 2020 je bilo na podlagi pridobljene odredbe za preiskavo stanovanja in drugih prostorov opravljena hišna preiskava pri 41-letnemu osumljencu iz Štanjela. Med preiskavo je bilo na vrtu stanovanjske hiše odkritih in zaseženih 9 rastlin indijske konoplje. Rastline so v višino merile od 50 do 220 cm. V notranjosti stanovanjske hiše so policisti v dveh prostorih odkrili prirejen prostor za gojenje konoplje pod umetnimi pogoji, z vso potrebno opremo in pripomočki. V teh dveh prostorih je osumljeni vzgajal skupno 125 rastlin indijske konoplje, rastline so bile visoke od 12 do 90 cm. Prav tako so policisti v hiši odkrili in zasegli še več že posušenih vršičkov prepovedane droge konoplje.

Zoper osumljenca bo na Okrožno državno tožilstvo v Kopru podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami (po I. odstavku 186. člena
Kazenskega zakonika (KZ-1)).