urednistvo@preteklih24.si

Po avtocesti pijan vozil v napačno smer

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 319 klicev, od tega 100 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali en nedovoljen prehod državne meje.


Slika je simbolična

 

 

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 24 kaznivih dejanj,
– 22 prometnih nesreč I. kategorije,
– 3 prometne nesreče II. kategorije, v katerih so se 3 osebe lahko telesno poškodovale,
– 1 prometno nesrečo III. kategorije, v kateri se je 1 oseba hudo telesno poškodovala,
– 6 povoženj živali,
– 1 kršitelju cestno prometnih predpisov so policisti zasegli vozilo, ki ga je vozil,
– 1 kršitelja cestno-prometnih predpisov so policisti pridržali do streznitve,
– 16 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 8 na javnih krajih in 8 v zasebnih prostorih.

Izpostavljamo:

ODKRITA 2 TUJCA

Včeraj, ob 14.30, so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v priklopnem tovornem vozilu srbskih registrskih oznak, odkrili skrita državljana Irana, ki sta želela na tak način nedovoljeno vstopiti v našo
državo.

Po končanem postopku so ju policisti zavrnili nazaj na Hrvaško.

PEŠEC HUDO POŠKODOVAN

Sinoči, malo po 20. uri se je na uvozu na avtocesto A1 Maribor – Šentilj, izven naselja Zrkovci, zgodila prometna nesreča, v kateri se je hudo telesno poškodoval 56-letni pešec. Pešec je takrat na prehodu za pešce prečkal vozišče kraka D oz. uvoza na avtocesto (ob Puhovi ulici), vendar v času, ko je na semaforju za pešce gorela rdeča luč. V istem trenutku je po uvozu na avtocesto pripeljal 42-letni voznik osebnega avtomobila in trčil
vanj.

Hudo poškodovanega pešca so z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor.

Policisti bodo pešcu v t.i. hitrem postopku izdali odločbo o prekršku.

PO AVTOCESTI PIJAN VOZIL V NAPAČNI SMERI

Sinoči, ob 19.10 so policisti bili obveščeni, da po avtocesti A5 Maribor – Murska Sobota, od Pernice proti Lenartu, v napačni smeri vozi voznik rdečega osebnega avtomobila znamke Kia Stonic. Policisti so ob pomoči upravljalca avtoceste zaprli predor Cenkova in ustavili promet v smeri Pernice. Ob 19.21 so pri uvozu Cerkvenjak uspeli ustaviti skoraj 61-letnega voznika tega vozila, ki je med vožnjo v napačni smeri, vsaj enkrat za las ušel trčenju z drugim vozilom.

Elektronski alkotest je pokazal, da je imel voznik v organizmu 1,09 mg/l alkohola. Policisti so ga pridržali do streznitve in ga bodo, zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nevarne vožnje v cestnem prometu, kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.