urednistvo@preteklih24.si

Nesreča jadralne padalke na območju Kobale

Včeraj, 1. septembra ob 14.53 uri, so policisti bili obveščeni o nesreči tuje jadralne padalke na območju Kobale (Občina Tolmin).


Slika je simbolična

 

 

Tolminski policisti so ugotovili, da je na omenjenem območju 32-letna jadralna padalka, državljanka Nemčije pristala na drevesu. S strani pristojne službe so bili na omenjeni kraj napoteni tudi reševalci GRS Tolmin. Tuja jadralna padalka je še pred prihodom tolminskih gorskih reševalcev s pomočjo prijateljev sama sestopila z drevesa; poškodb ni utrpela.

V prometni nesreči I. kategorije na Ajdovskem udeleženi dve osebni vozili

Policiste OKC PU Nova Gorica so včeraj, 1. septembra ob 19.15 uri, obvestili o prometni nesreči I. kategorije na parkirnem prostoru večje trgovine v Ajdovščini in v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja prometne nezgode so policisti Postaje prometne policije Nova Gorice ugotovili, da je voznica začetnica (v obrtni coni Šturje) vozila s parkirišča večjega trgovskega centra v smeri Vipavske ceste. Omenjena voznica je z vozilom speljala vzvratno s parkirnega mesta, pred tem pa se ni prepričala, če lahko to stori brez nevarnosti za druge udeležence v prometu ali premoženje. Pri tem je z zadnjim desnim delom svojega vozila trčila v zadnji desni del drugega osebnega avtomobila, ki ga je vozil voznik avtomobila po Vipavski cesti. V prometni nesreči nihče od udeležencev ni bil poškodovan. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška Zakona o pravilih cestnega prometa (sprememba smeri in premiki z vozilom, 42. člen ZPrCP) je bil voznici začetnici izdan plačilni nalog.

Na Mangartski cesti se je neznanec znesel nad zapornico

Policisti PP Bovec so včeraj, 1. septembra popoldne, obravnavali poškodovanje zapornice na Mangartski cesti (turistična regionalna cesta III. reda Predel – Mangartsko sedlo). S tem nezakonitim početjem je neznani
storilec povzročil za približno 400 evrov materialne škode. Bovški policisti bodo po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo podali kazensko ovadbo (po 220. členu KZ-1).

Vožnja pod vplivom alkohola

Prometni policisti so včeraj, 1. septembra ob 22.25 uri, so na območju zaselka Lukežiči pri naselju Renče ustavili 35–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je bil voznik pod vplivom alkohola (0.75 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po določilu 113.a člena ZP-1). Čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Prav tako so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica včeraj, 1. septembra 23.10 uri, na območju naselja Bukovica (Občina Renče – Vogrsko) ustavili 39–letnega voznika osebnega avtomobila in tudi njemu je rezultat
odrejenega preizkusa alkoholiziranosti pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (0.60 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Ker se omenjeni voznik ni strinjal z rezultatom odrejenega preizkusa alkoholiziranosti so mu prometni policisti odredili strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Zaradi kršitve v zvezi z vožnjo pod vplivom alkohola je bil zoper voznika podan obdolžilni predlog s predlogom za odvzem vozniškega dovoljenja (po 113.a členu ZP-1). Poleg tega mu je bil izdan tudi plačilni nalog, saj se voznik pred tem ni ustavil na predpisan znak policistov.

Tatvina baterij iz dveh delovnih strojev na Ajdovskem

Danes, 2. septembra dopoldne, so policisti PP Ajdovščina obravnavali tatvino baterije z delovnega stroja greder znamke Volvo na območju naselja Selo (Občina Ajdovščina). Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec tekom noči z omenjenega delovnega stroja ukradel baterijo ter poškodoval zamašek in ključavnico v škodo ene od gospodarskih družb na Ajdovskem. Materialna škoda odvzetih predmetov po sedanjih ocenah znaša približno 260 evrov. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon, zato bodo ajdovski policisti o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Obravnavani primer s področja prepovedanih drog

Danes, 2. septembra dopoldne, so policisti v Novi Gorici 19-letni ženski v postopku zasegli manjšo količino zelene posušene zelene rastline, saj obstaja sum, da gre za prepovedano drogo (konoplja). Če bo nadaljnja analiza potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo policisti PP Nova Gorica zoper omenjeno osebo uvedi hitri postopek z odločbo zaradi kršitve določb Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Povoženje divjadi

Včeraj, 1. septembra ob 15.55 uri, je bila Policija obveščena o povoženju divjadi (srna) na regionalni cesti izven naselja Ajševica (Mestna občina Nova Gorica) s strani voznice osebnega avtomobila. Po trku z omenjeno divjadjo je na vozilu nastala majhna poškodba. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji, so prometni policisti odstopili od ogleda kraja prometne nezgode. Za omenjeno divjad je kasneje poskrbel član tamkajšnje lovske družine.