urednistvo@preteklih24.si

Vozil preblizu desnemu robu vozišča in trčil v hišo

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 255 klicev občanov. 72 klicev je bilo interventnih.


Slika je simbolična

 

 

V jutranjih urah so policisti bili obveščeni o prometni nesreči v Vrhovem. Voznik osebnega vozila, tuj državljan, ki je vozil preblizu desnemu robu vozišča, je trčil v hišo. V trčenju se je lažje poškodoval. Zaradi povzročitve prometne nesreče so policisti mu izrekli globo.

Prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so policisti okoli 14. ure obravnavali tudi v Imenem, kjer je voznik osebnega vozila, ki je vozil s prekomerno hitrostjo, zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v osebno vozilo, s katerim je voznik pravilno pripeljal nasproti. Povzročitelj se je v trčenju lažje poškodoval. Zaradi povzročitve prometne nesreče so policisti mu izdali plačilni nalog.

V Celju je neznani storilec vlomil v poslovne prostore podjetja v stanovanjski hiši. Prostore je preiskal ter ukradel bančni čitalec in poslovni kovček z dokumenti. Oboje je nato odvrgel v bližini stanovanjske hiše.

V Šmartnem ob Dreti so policisti ustavili voznika neregistriranega kolesa z motorjem, pri katerem je hitri test pokazal prisotnost prepovedanih drog v telesu. Strokovni pregled je voznik odklonil. Sledi obdolžilni predlog.

V Žalcu so policisti obravnavali poskus vloma v osebno vozilo. Storilcu v vozilo ni uspelo vstopiti. Lastnici je škodo povzročil s poškodovanjem vrat.

V Škednju so policisti okoli 22.30 ure izsledili državljana Maroka, ki je ilegalno vstopil v Slovenijo. Postopki z njim še potekajo.

Velenjski policisti so v včerajšnjem poostrenem nadzoru, kjer so kontrolirali individualne prevoze otrok v vrtce in kršitve cestno prometnih predpisov v okolici šol, zaznali 15 kršitev. Enajstim kršiteljem so izdali plačilne naloge, štiri so opozorili. Eden od ustavljenih voznikov je v bližini osnovne šole vozil prehitro, trije so telefonirali, pet voznikov ni
uporabljalo varnostnih pasov, eden ni imel ustreznega otroškega sedeža. Eno kršitev so zaznali pri pešcu, ki je nepravilno prečkal cestišče.