urednistvo@preteklih24.si

Sin grozil materi, sledilo je pridržanje

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 50 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 148 klicev. Obravnavali so 9 prometnih nesreč z materialno škodo in dve z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 5 tatvin in 2 vloma. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 6 primerih.


Slika je simbolična

 

 

 

Na Fornačah je nekdo z nosilca na avtomobilu ukradel črno gorsko kolo znamke Trek (bel napis), vredno 700 evrov.

Ob 11.30 je bila v Izoli prometna nesreča, po kateri je povzročitelj pobegnil. Izolanka je peljala z osebnim avtomobilom po Kajuhovi ulici, vključila levi smerni kazalec, za tem pa se je ustavila na svojem smernem vozišču, preden je zavila s ceste proti trgovini. V trenutku, ko se je ustavila, je za njo pripeljal voznik rdečega skuterja, ki je trčil v osebni avto in ga poškodoval. Skuterist je padel, zatem pa pobral vozilo in odpeljal naprej po Kajuhovi ulici. Policisti zbirajo informacije.

V Bošamarinu je nekdo ukradel moped znamke Sym, tip Orbit 50, temno modre barve, z nameščeno reg. tablico oznake KP JK-81, vreden 400 evrov.

Ob 17.40 je bila prometna nesreča na cesti od Izole proti Šaredu. 45-letni voznik s Celjskega je peljal od Kort proti Izoli, ko ga je v blagem desnem ovinku pred nadvozom začelo zanašati. Zapeljal je na nasprotno smerno vozišče in čelno trčil v osebni avto, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno vozil 84-letni domačin. Ta se je sicer umaknil skrajno desno, vendar trčenja ni mogel preprečiti. Voznik iz Izole in sopotnica povzročitelja sta se poškodovala in so ju odpeljali v SB Izola.

Zvečer je policiste poklicala ženska iz ene od vasi pri Sežani, ki ji je grozil sin. Policisti ga na kraju niso mogli pomiriti, zato so mu odredili pridržanje. Izdali so mu plačilni nalog.

V Kopru je nekdo z osebnega avtomobila državljana Nizozemske, parkiranega v garažni hiši, ukradel moško gorsko kolo znamke Bulls, tip Copperhead 1, sive barve s črnim napisom Bulls, vredno 1.400 evrov.

Ob 1. uri so policisti v Izoli ustavili 64-letnega domačina, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,98 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja, sledi obdolžilni predlog po 105/5/5-4 ZPrCP.