urednistvo@preteklih24.si

Policisti v zelo kratkem časovnem obdobju zaznali kar 58 prekoračitev hitrosti

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 8 obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo; po 3 prijave o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj vlom.


Slika je simbolična

 

 

Nasilje

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali anonimno prijavo nasilja v družini. Policisti so prijavo preverili in suma glede na zbrana obvestila niso potrdili.

Nasilje lahko prijavi žrtev ali priča, s klicem na interventno številko 113 ali na anonimni telefon 080 1200 oziroma preko spleta. Postopek je usmerjen v zaščito žrtve in obravnavo storilca.

Dogodki:

V Žireh so policisti včeraj obravnavali požar v garaži. Okoliščine kažejo, da je vzrok v električni napeljavi. Nastala je majhna materialna škoda. Tuja krivda je izključena.

Prometni policisti so včeraj dopoldan na avtocesti pri Radovljici obravnavali voznika osebnega avtomobila, ki je oplazil kovinsko varovalno ograjo na prehitevalnem pasu. Razlog za dogodek je bil v bolezenskem stanju voznika. V nesreči je nastala materialna škoda.

Prometni policisti so danes dopoldan krajši čas merili hitrost na kranjski obvoznici. Omejitev hitrosti je 50 km/h. Nad 66 km/h je vozilo 58 udeležencev. Opozarjamo na upoštevanje prometnih pravil in predvsem na vožnjo znotraj omejitev hitrosti, ki je v kombinaciji z ostalimi dejavniki vožnje tudi najpogostejši razlog za prometne nesreče.

Kriminaliteta

V Novi vasi pri Lescah so policisti obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo.

Na Cesti maršala Tita na Jesenicah je bil iz gostinskega obrata odtujen denar.

Na Glavnem trgu v Kranju je neznani storilec poskušal vlomiti v poslovni objekt in poškodoval ključavnico. V

Žireh pa je storilcu vlomom v stanovanjsko hišo uspel. Vlomil je skozi balkonska vrata. Odtujen je bil denar in prenosni računalnik.