urednistvo@preteklih24.si

Pod vrhom Mangarta v neugodnih vremenskih razmerah in snegu reševali 27-letno pohodnico iz Nemčije

Policisti PP Idrija so včeraj, 31. avgusta nekaj po 14. uri, v Idriji ustavilo 69–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti.


Slika je simbolična

 

 

Rezultat preizkusa z alkotestom je pokazal, da je bil voznik pod vplivom alkohola (0.73 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Idrijski policisti so vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje (po določilu 113.a člena Zakona o prekrških), kršitelja pa čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa (prepoved vožnje vozila v
cestnem prometu pod vplivom alkohola, kršitev določil 105. člena ZPrCP).

 

V prometni nesreči I. kategorije na območju Volčje Drage udeleženi dve vozili

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj, 31. avgusta ob 16.07 uri, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije v križišču v Volčji Dragi in v kateri sta bili udeležena 31-letni voznik osebnega in 40-letni voznik kombija. V prometno nezgodi nihče ni bil poškodovan, 31-letnemu vozniku osebnega avtomobila (povzročitelj) je bil zaradi kršitve prometne zakonodaje (neprilagojena hitrost) izdan plačilni nalog.

V prometni nesreči I. kategorije zaradi neprilagojene hitrosti izven vasi Dolenje udeleženo osebno vozilo

Včeraj, 31. avgusta okrog 14. ure, se je na lokalni cesti izven naselje Dolenje (Občina Ajdovščina) zgodila prometna nesreča I. kategorije in v kateri je bila udeležena 24–letna voznica osebnega avtomobila. Z zbiranjem obvestil in ogledom so prometni policisti ugotovili, da je omenjena voznica med vožnjo iz Ajdovščine proti Planini zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala desno izven vozišča. V prometni nezgodi voznica ni bila poškodovana, zaradi kršitve prometne zakonodaje je bil povzročiteljici izdan plačilni nalog.

Povoženje divjadi

Danes, 1. septembra zjutraj, so policisti obravnavali povoženje divjadi (srna) na cesti Kobarid – Tolmin (v bližini naselja Kamno) s strani voznice osebnega avtomobila. Po trku z vozilom je omenjena divjad na kraju poginila, kasneje so za poginulo divjad poskrbeli člani tamkajšnje lovske družine. Tolminski policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Pod vrhom Mangarta v neugodnih vremenskih razmerah in snegu reševali 27-letno pohodnico iz Nemčije

Včeraj, 31. avgusta ob 17.47 uri, je bila Policija obveščena, da je tik pod vrhom gore Mangart (2.678 m) na višini približno 2.660 metrov v slabih vremenskih razmer in snegu obtičala 27-letna planinka, državljanka Nemčije in ni mogla sestopiti z omenjene gore. Kasneje so bili s strani pristojne službe aktivirani člani Gorske reševalne službe Bovec, ki so okoli 21. ure prispeli do omenjene pohodnice in jo na nosilih prinesli do Mangartskega sedla, kjer so jo v zgodnjih jutranjih urah predali v nadaljnjo oskrbo reševalcem NMP ZD Tolmin.