urednistvo@preteklih24.si

Na delu spet lažni mojstri, ki izvajajo drzne tatvine

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 165 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 36 dogodkov, s področja javnega reda in miru 38 dogodkov in s področja prometne varnosti 56 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 8 tatvin, 7 vlomov (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in nekaj primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer zbirajo obvestila glede suma storitve kaznivega dejanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 25 prometnih nesreč z materialno škodo in 7 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 8 krat na javnem kraju (3 osebe so bile pridržane) in 5 krat v zasebnem prostoru.

Policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na Vrhniki je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino in orodje. Lastnika je oškodoval za več tisoč evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino ter fotografsko in računalniško opremo. Lastnika je oškodoval za več tisoč evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil mobilni telefon. Lastnika je oškodoval za okoli 200 evrov.

Na Viču je neznani storilec vlomil v vrtno lopo in odtujil različno delovno orodje. Lastnika je oškodoval za okoli 2.200 evrov.

V centru Ljubljane so neznanci vlomili v trgovino in odtujili cigarete. Po prvi oceni je nastalo za okoli 2.000 evrov škode.

V Kamniku so neznanci vlomili v gostinski lokal odtujili gotovino. Po prvioceni je nastalo za okoli 1.400 evrov škode.

Drzna tatvina

Policisti so bili včeraj obveščeni o drzni tatvini v okolici Medvod. Neznani storilec je na domu zamotili oškodovanca s pogovorom o izvedbi gradbenih del in telekomunikacijskih storitev. Drug storilec je med tem iz hiše odtujili gotovino in tako lastnika oškodoval za več sto evrov. S kraja sta se storilca odpeljala s sivim vozilom daljše izvedbe (verjetno
karavan), opis storilca: moška, stara okoli 35 let, temnih kratkih las. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 15.30 se je v Višnji Gori zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zapeljal na nasprotno smer ceste in trčil v vozilo voznice, ki je pripeljala nasproti. Pri tem se je udeležena voznica lažje telesno poškodovala. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 13.30 se je na cesti med Lučinam in Planino nad Horjulom zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zapeljal na nasprotno smer ceste in trčil v vozilo voznika, ki je pripeljal nasproti. Pri tem se je udeleženi voznik lažje telesno poškodoval. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 17. ure se je na Prešernovi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in peška. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznica pri zavijanju desno na Erjavčevo cesto odvzela prednost peški na prehodu za pešce. Pri tem se je peška – otrok lažje telesno poškodovala. Policisti so povzročiteljici izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 9. ure se je na Baragovi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri vključevanju v promet iz parkirišča odvzel prednost motoristu. Pri tem se je motorist lažje telesno poškodoval. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.