urednistvo@preteklih24.si

Med ropom banke odtujila večjo količino gotovine in izginila neznano kam

Policiste OKC PU Nova Gorica so včeraj, 31. avgusta ob 16.53 uri, obvestili o ropu bančne poslovalnice v naselju Dobrovo v Goriških Brdih.


Slika je simbolična

 

 

Takoj po prejemu prijave so policisti in kriminalisti z območja Policijske uprave Nova Gorica izvedli aktivnosti za izsleditev neznanih storilcev navedenega kaznivega dejanja ropa, tako na kraju kot tudi v širši okolici.

Po prvih podatkih sta dva zamaskirana storilca iz omenjene poslovalnice odtujila večjo vsoto gotovine in se kasneje s kraja z vozilom odpeljala neznano kam. V času izvršitve kaznivega dejanja je eden od storilcev uporabil nevaren predmet. Med ropom nobeden od uslužbencev bančne poslovalnice ni bil telesno poškodovan.

Kljub intenzivnemu operativnemu delu in zbiranju obvestil novogoriških kriminalistov in policistov do tega trenutka neznana roparja še nista bila izsledena, o varnostnem dogodku smo obvestili tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici).

V zvezi z omenjeno preiskavo kaznivega dejanja ropa (po drugem odstavku 206. člena KZ-1) Policija naproša vse morebitne očividce oziroma vse, ki bi imeli kakršnekoli koristne informacije o dogodku, da jih nemudoma sporočijo
na znano interventno številko policije 113 ali pa pokličejo na anonimni telefon 080 1200 oz. najbližjo policijsko postajo.