urednistvo@preteklih24.si

V prometni nesreči umrla 68-letna peška

Policisti so na številko 113 med vikendom prejeli 795 klicev, od tega je bilo 227 dogodkov takšnih, ki so zahtevali takojšnje posredovanje policije. Največ dogodkov je bilo na področju javnega reda in miru ter prometne varnosti.


Slika je simbolična

Slika je simbolična

 

 

 

V petih prijavah kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru so policisti napisali plačilni nalog v Kostanjevici na Krki in uvedli postopek o prekršku zoper 16-letnega kršitelja v Novem mestu. Prijav kršitev javnega reda in miru na javnem kraju je bilo sedemindvajset, večinoma zaradi povzročanja hrupa in glasne glasbe v večernih oziroma nočnih urah. V osmih primerih so javni red in mir vzpostavili z opozorilom, v dvanajstih primerih pa napisali plačilne naloge (v Šmarjeških Toplicah, Šentjerneju, Novemu mestu, Otočcu, Spodnjem Pijavškem, Črnomlju in Borštu).

Policisti so obravnavali sedemindvajset prometnih nesreč z materialno škodo, dve z lahkimi poškodbami in eno smrtno prometno nesrečo. Zaradi hujših kršitev pravil cestnega prometa so zasegli sedem vozil.

V nesreči umrla 68-letna peška

V petek, nekaj pred pol tretjo uro popoldne, se je na cesti Črnomelj – Vinica, v kraju Mali Nerajec, zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla 68-letna peška iz Ljubljane.

Ko je hotela peška nenadoma prečkati vozišče se je pri tem spotaknila, padla in z glavo udarila v osebni avtomobil, ki je peljal pravilno po desni strani v smeri vožnje proti Vinici. Kljub manevru, da bi se trčenju s peško, ki je nenadoma pritekla na cesto iz njegove desne strani, ognil, jo je 55-letni voznik zadel peško in je padla po vozišču. Zaradi hudih poškodb je 68-letnica umrla na kraju nesreče. Prisotnosti alkohola v izdihanem zraku policisti pri vozniku niso ugotovili, je pa bil zanj odrejen strokovni pregled. Preiskovalna sodnica je za pokojno peško odredila obdukcijo.

Ogled kraja dogodka je vodila dežurna preiskovalna sodnica ob prisotnosti dežurnega okrožnega državnega tožilca in ob strokovni pomoči prometnih policistov. Zaradi prometne nesreče je bila cesta zaprta oziroma je bil promet urejen izmenično do 17.50 ure.

Drzna tatvina

V soboto popoldne je varnostnik v trgovini v Trebnjem presenetil mlajšega moškega in žensko, ki sta artikle iz nakupovalnega vozička namesto na blagajniški pult zlagala v svojo torbo. Ko ju je varnostnik na izhodu ustavil, sta ga pošpricala s solzivcem in se podala v beg. Varnostnik je o dogodku obvestil policiste na številko 113 in se podal za osumljencema – slednja sta ugotovila, da s hitrim in vztrajnim varnostnikom ni dobro češenj zobati in sta torbo odvrgla in se odpeljala z avtom, ki ju je čakal v bližini.

Vlomi

Na Vavpotičevi ulici v Novem mestu so v petek zjutraj poklicali policiste, ker so ugotovili, da so neznanci v zadnjih dveh dneh vlomili v garažo in odnesli koli 600 evrov vreden televizor, na vratih pa naredili še dodatnih 300 evrov škode.

Na gradbišču industrijske cene v Šentjerneju so neznanci v noči iz četrtka na petek vlomili v gradbiščni zabojnik in odnesli vibracijsko iglo za beton, po 70 in 30 m električnih vodnikov, 4 plastične posode za malto, dva električna podaljška in brezžični usmerjevalnik. Dve podjetje so skupaj oškodovali za okoli tri tisoč evrov.

Na Trški gori so v soboto ugotovili, da so v zadnjem tednu dni vlomili v štiri vikende, pregledali prostore, izpraznili hladilnik in odnesli še ročko z bencinom. Vsakemu lastniku vikenda so naredili po nekaj sto evrov škode.

Trebanjski policisti so v nedeljo zvečer prijeli prijavi vloma v osebna avtomobila, ki sta se zgodila pri zidanicah v zaselku Trnič. Vloma sta se najverjetneje zgodila že v soboto zvečer. Odnesli so nekaj malega denarja a skupaj naredili za vsaj okoli tisoč evrov škode.

Na Obrežju zasegli ukraden avto

V petek opoldne se je na mejnih prehod za mednarodni promet Obrežje z Audijem A4 Avant, slovenskih tablic, pripeljal 44-letni državljan Hrvaške, na poti proti Hrvaški. Policist na mejnem prehodu se je odločil opraviti temeljito mejno kontrolo je podrobneje preveril vozilo in dokumente vozila. Ugotovili so, da so audija v začetku junija ukradli v Ljubljani. Vozilo so zasegli in o dogodku obvestili dežurnega državnega tožilca.

Mejne zadeve in tujci

Policisti so med vikendom prijeli 85 državljanov tujih držav, ki so v Slovenijo prišli na nezakonit način. Na relaciji med Dobličami in Starim Trgom ob Kolpi so črnomaljski policisti v petek zvečer prijeli 26 državljanov Afganistana, Krški pa v soboto zvečer na relaciji med Podbočjem in Šutno 19 državljanov Bangladeša in državljana Pakistana. Tujce so
prijeli še v Ribljah, Novem mestu, Dolžu, Bukošku, na relaciji Rakove – Drašiči, v Cerovem Logu, v Hinjah, Velikem Cerovcu, na Smedniku in v Jernejevi vasi. Največ je bilo državljanov Afganistana in Bangladeša, sledijo pa še državljani Maroka, Iraka, Alžirije, Tunizije, Pakistana in Egipta. Postopki z njimi še niso zaključeni.