urednistvo@preteklih24.si

V prometni nesreči huje poškodovana 48-letna voznica osebnega vozila, sopotnica žal podlegla poškodbam

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 135 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 42 dogodkov, s področja javnega reda in miru 33 dogodkov in s področja prometne varnosti 37 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 4 tatvine, 13 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in 6 primerov poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 14 prometnih nesreč z materialno škodo, 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami, nesrečo s hujšimi poškodbami (prometna nesreča s pobegom na Štajerski cesti o kateri so policisti vas obveščali včeraj) in nesrečo v kateri je udeleženka umrla. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 6 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Med 30. 8. 2020, od 6. ure in 31. 8.2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Rakitnice, Turjaka, Kočevske reke, Dolenjih Lazov, Ribnice in Ljubljane izsledili in prijeli 15 tujcev (drž. Pakistana, Maroka, Eritreje, Alžirije in Afganistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlom:

Na območju Viča je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen  računalnik, telefon in torbica. Škoda znaša okoli 900 evrov.

Na območju Viča je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen računalnik in nakit. Škoda znaša okoli 3000 evrov

Na območju Grosuplja je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit. Škoda znaša okoli 1200 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit. Škoda znaša okoli 400 evrov.

V Medvodah je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 100 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Nakamura. Škoda znaša okoli 400 evrov.

V Centru je bilo vlomljeno v poslovni prostor, od koder je bil odtujen mobilni telefon. Škoda znaša okoli 300 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v poslovni prostor, od koder so bili odtujeni tobačni izdelki. Škoda znaša okoli 3000 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v poslovni prostor, od koder je bilo odtujeno motorno kolo in orodje. Škoda znaša več tisoč evrov.

Napad na uradno osebo:

Včeraj, nekaj po 18. uri so policisti bili obveščeni o moškem na območju Šiške, ki ima pri sebi ostre predmete s katerimi grozi. Policisti so ob prihodu na kraj opazili 19-letnika, ki je imel v vsaki roki daljši nož. Moški je takoj
pristopil do policistov in se pri tem agresivno vedel in vpil. Policisti so ga pričeli opozarjati naj odloži oba noža, moški pa je nato začel zamahovati proti policistom z namenom, da jih poškoduje. Policisti so z uporabo prisilnih sredstev uspeli razorožiti moškega, nato pa je na kraj prispelo tudi reševalno vozilo, ki ga je odpeljalo v bolnišnico. V dogodku
ni bil nihče poškodovan. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil z zvezi suma storitve kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti in bodo o vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 11.30 so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na cesti med Lipljenami in Šent Jurijem v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je 48-letna voznica osebnega vozila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubila nadzor nad vozilom in zapeljala izven vozišča, kjer je nato z bokom vozila trčila v drevo. Voznico in sopotnico so gasilci s tehničnim posegom rešili iz vozila, obe pa sta bili prepeljani v UKC Ljubljana. 48-letna voznica se je v nesreči huje poškodovala, 72-letna sopotnica pa je zaradi hudih poškodb kasneje v bolnišnici umrla. Policisti okoliščine še preverjajo in bodo o vseh znanih dejstvih obveščali pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 11. ure se je na cesti Kamnik – Ločica pri Kozjaku zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen motorist, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Preizkus alkoholiziranosti je bil negativen. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 14.30 so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na avtocesti med izvozom Bizovik in tunelom Golovec. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom in zapeljal izven vozišča na travnato nabrežino, kjer se je vozilo nato prevračalo. V nesreči so se voznik in dva potnika lažje poškodovali. Voznik ni vozil pod vplivom alkohola, izdan pa mu je bil plačilni nalog.