urednistvo@preteklih24.si

Stepla sta se kar v gostinskem lokalu

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj, 30. avgusta ob 14.57 uri, obravnavali prometno nezgodo I. kategorije z materialno škodo na odseku hitre ceste H4 Razdrto – Vipava in v kateri je bil udeležen voznik osebnega avtomobila.


Slika je simbolična

 

 

Ugotovljeno je bilo, da je 31–letni voznik vozil po hitri cesti iz Razdrtega proti Vipavi. Ko je pripeljal iz predora Podnanos po klancu navzdol hitrosti in načina vožnje ni prilagodil stanju vozišča, vremenskim razmeram in stanju vozila tako, da bi ves čas vožnje obvladoval vozilo; v tem času je bil na omenjenem območju močan naliv. Zaradi
navedenega je voznik izgubil oblast nad vozilom, med zanašanjem pa je z desnim delom avtomobila trčil oz. oplazil varovalno ograjo ob desnem robu vozišča. V prometni nezgodi voznik ni bil poškodovan. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (neprilagojena hitrost, kršitev določil 45. člena ZPrCP9 je bil povzročitelju nezgode izdan plačilni nalog.

Prometna nesreča I. kategorije s pobegom na Goriškem

Policisti PP Nova Gorica so v soboto, 29. avgusta, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije s pobegom, ki se je zgodila na glavni cesti Plave – Solkan z udeležbo dveh osebnih avtomobilov. Po sedaj zbranih podatkih je zaenkrat še neznani voznik avtomobila znamke Ford Tourneo, mariborskega registrskega območja, s priklopljeno prikolico vozil iz naselja Plave proti Solkanu. Na ravnem delu vozišča je začel z vozilom s prikolico (na njej je prevažal dve motorni kolesi) prehitevati drugo osebno vozilo znamke VW Touran. Ko je prehitel omenjeno osebno vozilo je z vozilom zapeljal nazaj na prometni pas za vožnjo v smeri, po kateri je vozil in pri tem z zadnjim desnim delom prikolice zadel prednji levi del osebnega avtomobila znamke VW Touran. Na omenjenem vozilu je nastala materialna škoda (poškodba prednjega odbijača in prednjega alu platišča). Po trčenju je neznani voznik z vožnjo nadaljeval ne da bi drugemu udeležencu (oškodovancu) prometne nezgode nudil ustrezne podatke oz. o tem obvestil Policijo. Ko bodo policisti pobeglega voznika izsledili, bodo zoper njega uvedli hitri postopek zaradi odgovornosti za storitev prekrškov Zakona o pravilih cestnega prometa.

Mladoletnemu kršitelju zasegli moped

Policisti PP Nova Gorica so v soboto, 29. avgusta ob 22.28 uri, v Šempetru pri Gorici ustavili mladoletnega voznika mopeda in v nadaljevanju postopka ugotovili, da slednji ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Novogoriški policisti so mu moped na podlagi Zakona o pravilih cestnega prometa zasegli (po določilu 23. člena ZPrcP), zoper mladoletnega kršitelja bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Med prepirom v gostinskem lokalu ena oseba lažje poškodovana

V soboto, 29. avgusta v zgodnih večernih urah, je bila Policija obveščena, da je prišlo najprej do verbalnega in nato do fizičnega spora med dvema gostoma enega od gostinskih lokalov na območju Spodnje Idrije. Eden od udeležencev spora je med prepirom utrpel predvidoma lahko telesno poškodbo in je iskal zdravniško pomoč v ZD Idrija, prav tako mu je drugi udeleženec spora med prepirom poškodoval korekcijska očala. V nadaljevanju so fizični
spor preprečili drugi gostje v lokalu. Policisti PP Idrija primer preiskujejo v smeri suma kaznivega dejanja Lahka telesna poškodba (po 122. členu KZ-1) in suma kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari (po določilu 220. člena KZ-1).

V včerajšnji ujmi padla drevesa poškodovala vozila

Včeraj, 30. avgusta ob 9.14 uri, je bila Policija obveščena, da je med včerajšnjim neurjem na območju Trente (Občina Bovec) na osebno vozilo znamke Toyota padlo drevo. Pri tem je na vozilu nastala materialna škoda. Bovški policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Podoben primer so včeraj, 30. avgusta popoldne, obravnavali tudi policisti PP Idrija. Ugotovljeno je bilo, da je vozniku kombija znamke Citroen Jumper med vožnjo iz Straže proti Tolminu v naselju reka na vozilo padlo drevo. Na vozilu je nastala materialna škoda, voznik pri tem ni bil poškodovan.

 

Neznanec vlomil v kletne prostore stanovanjskega bloka na Goriškem

Policisti OKC PU Nova Gorica so bili danes, 31. avgusta nekaj po 9. uri zjutraj, obveščeni o vlomu v dva kletna prostora večstanovanjskega objekta v Novi Gorici. Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec pred kratkim vlomil skozi aluminijasta vrata obeh kleti, pregledal prostor in nato kraj zapustil ne da bi si karkoli prilastil. O kaznivem dejanju je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe. Po zaključku preiskave bodo policisti PP Nova Gorica na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Tatvine koles na Tolminskem…

Včeraj, 30. avgusta ob 18.24 uri, so policisti bili obveščeni o tatvini kolesa iz stanovanjskega bloka v Tolminu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v zadnjih dneh iz odklenjene kolesarnice stanovanjskega bloka v Tolminu
ukradel kolo znamke Cornago Arte, črne barve, vredno približno 1.200 evrov. Prav tako je nepridiprav ukradel sedeže še z drugih treh koles. Okoliščine kaznivega dejanja tolminski policisti še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

…in na Goriškem

Prav tako so policisti PP Nova Gorica danes, 31. avgusta, obravnavali tatvino zaklenjenega moškega gorskega kolesa v Novi Gorici (Erjavčeva ulica). Po sedaj zbranih podatkih je neznanec danes dopoldne izpred telovadnice v Novi Gorici odvzel moško gorsko kolo znamke Scott, temno sive barve, staro tri mesece. S tem dejanjem je storilec oškodovancu povzročil za približno 600 evrov materialne škode. Novogoriški policisti bodo tudi v tem primeru podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

Povoženje divjadi

Danes, 31. avgusta ob 8.55 uri, so policisti obravnavali povoženje divjadi (srna) med Želinom in Spodnjo Idrijo s strani voznice osebnega avtomobila. Po trku z vozilom je divjad stekla neznano kam, na vozilu je nastala materialna škoda. Idrijski policisti bodo primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.