urednistvo@preteklih24.si

Nepridiprav z dvorišča ukradel robotsko kosilnico

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih treh prejeli 894 klicev občanov. 245 klicev je bilo interventnih, trije nujni.


Slika je simbolična

 

 

V soboto, 29. avgusta 2020, okoli 20. ure se je pred bencinskim servisom MOL Radlje ob Dravi, na Koroški cesti zgodila prometna nesreča. Otrok je s točilnega mesta št 4, nenadoma stekel proti prodajnemu mestu bencinskega
servisa. V tistem trenutku je do točilnega mesta št. 5, pripeljal neznani voznik osebnega vozila, modre barve in s sprednjim levim delom trčil v otroka, ki je pritekel pred njegovo vozilo . Deček je padel, se sam pobral in stekel k očetu. Voznik je na kraju trčenja ustavil in starše otroka vprašal, če je s fantkom vse v redu ter nato odpeljal. Voznika pozivamo, da se zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče oglasi na Policijsko postajo Radlje ob Dravi ali pokliče na telefonsko številko 030 706 926 ali 02 88 70 600. Za podatke prosijo tudi očividce.

Petek, 28. avgust 2020

V Založah, na območju Policijske postaje Žalec, so policisti obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo. Storilcu v hišo ni uspelo vstopiti. Lastnikom je škodo povzročil s poškodovanjem vhodnih vrat in okna.

Iz odklenjene garaže na območju Dobrne je neznani storilec ukradel več različnega električnega orodja. Med drugim udarno kladivo, žago, kotno brusilko, akumulatorske vijačnike in drugo.

Nekaj pred 16. uro so policisti v Zrečah obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodovala voznica osebnega vozila, ki je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča trčila v škarpo ob cesti.

V Florjanu, na območju Šoštanja, so policisti obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodoval kolesar. Po njegovi izjavi je padel, ker mu je pred kolo pritekel neznani pes.

V Arnačah sta se lažje poškodovala voznik kolesa z motorjem in njegov sopotnik, ki sta na cesti zapeljala na oljni madež, zaradi česar je voznik izgubil oblast nad kolesom z motorjem in sta padla.

Na Polzeli sta trčila dva voznika skirojev. Eden od njiju se je pri padcu lažje poškodoval.

V Celju so policisti zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo ustavili voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 0,74 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog. Na
območju Dobrne so policisti ustavili voznika tovornega vozila, ki je imel 0.58 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Tudi zoper njega sledi obdolžilni predlog.

Sobota, 29. avgust 2020

Okoli pol petih zjutraj je policiste občan obvestil, da so v stanovanjski hiši na Razgledni ulici v Celju zalotili vlomilca, ki je v hišo vlomil skozi pritlično okno. Storilec je pobegnil, ukrasti ni uspel ničesar.

V Celju, na Ulici Alme Karlinove, je neznani storilec preplezal višji zid ob stanovanjski hiši, skozi vrata terase vstopil v hišo in ukradel mobilni telefon, prenosni računalnik in gotovino.

Na Razgledni ulici v Celju je neznani storilec skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in ukradel prenosni računalnik.

V Trnovljah so policisti okoli 9.30 ure obravnavali prometno nesrečo. V trčenju dveh osebnih vozil se je lažje poškodovala sopotnica v vozilu voznika, ki mu je prednost na Obrtni cesti izsilil voznik drugega osebnega vozila. Voznika v trčenju nista bila poškodovana.

V noči iz sobote na nedeljo se je v Trnovljah pri Socki lažje poškodoval voznik osebnega vozila, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljal z vozišča.

V Vrbju so policisti obravnavali voznika kolesa z motorjem, ki je vozil pod vplivom alkohola. Alkotest je pokazal, da je imel 1,16 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Nedelja, 30. avgust 2020

V jutranjih urah so policiste iz splošne bolnišnice Celje obvestili, da imajo v obravnavi otroka, ki je v soboto, na območju Vojnika, padel s kolesom in se huje poškodoval. Okoliščine prometne nesreče še preverjamo.

Okoli 13. ure so policisti na lokalni cesti Ravne na Koroškem – Čečovje obravnavali prometno nesrečo. Voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Čečovja, je v križišču z glavno cesto zavijal levo v smeri Dobje vasi. V tistem trenutku je z njegove desne strani po glavni cesti pravilno pripeljal voznik osebnega vozila in v križišču zavijal v levo. Vozili sta trčili. V trčenju se je lažje poškodovala sopotnica v enem od osebnih vozil. Povzročitelju prometne nesreče, ki je z neprednostne ceste zavijal na prednostno in izsilil prednost drugemu vozniku, so policisti izdali plačilni nalog.

V Pečovniku se je okoli 18. ure hudo poškodoval 20-letni kolesar, ki je padel zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo.

Sinoči, nekaj čez 21. uro, so policisti na lokalni cesti izven naselja Proseniško obravnavali prometno nesrečo v kateri se je hudo poškodovala 19-letna sopotnica v osebnem vozilu. Prometno nesrečo je povzročil 18-letni voznik osebnega vozila, ki je na mokrem in spolzkem vozišču, v desnem preglednem ovinku, pri vožnji po klancu navzdol, izgubil oblast nad vozilom in zapeljal z vozišča in trčil v drevo.

Poziv vozniku tovornega vozila udeleženemu v sinočnji prometni nesreči

Včeraj, okoli 21.30 ure, se je v prometni nesreči na Goriški cesti v Velenju lažje poškodoval mladoletni voznik kolesa z motorjem, ki je padel zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. Kolo z motorjem je po padcu zdrselo pod tovorno vozilo, ki je pripeljalo mimo in se je zagozdilo podenj. Ker voznika tovornega vozila ob prihodu policistov ni bilo več na kraju, ga pozivajo da se zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče čimprej oglasi na Policijski postaji Velenje ali pokliče na telefonsko številko 03 898 61 00.

Na Ulici Borisa Vinterja je neznani storilec z dvorišča stanovanjske hiše ukradel robotsko kosilnico.

Iz prostorov športnega društva na območju Podvelke je neznani storilec ukradel prenosni zvočnik, nekaj alkoholnih pijač in par drugih stvari.

V popoldanskih urah so policisti v Cerovcu, na območju Policijske postaje Šentjur, obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je v hišo vlomil skozi vrata terase. Po prvih podatkih ni ničesar ukradel.

V večernih urah so policisti bili obveščeni še o vlomu v stanovanjsko hišo in poskusu vloma v stanovanje stanovanjskega bloka.

V stanovanjsko hišo je storilec vlomil na Plešivcu in sicer skozi vhodna vrata. Prostore je preiskal. Ukradel ni ničesar. Škodo je lastnikom povzročil s poškodovanjem vhodnih vrat.

Na Šaleški cesti v Velenju je neznani storilec poskušal vlomiti v stanovanje stanovanjskega bloka. Škodo je lastnikom povzročil s poškodovanjem vhodnih vrat.

Zasegi vozil

Minuli konec tedna so policisti v Rogaški Slatini zasegli osebno vozilo vozniku, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

V Šentvidu pri Grobelnem so policisti zasegli osebno vozilo voznici, ki je vozila v času prepovedi vožnje in pod vplivom alkohola. Alkotest je pokazal, da je imela 0,62 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Nasilje v družini

Na območju policijskih postaj Velenje in Rogaška Slatina so policisti obravnavali suma storitev kaznivih dejanj nasilje v družini. Osumljenima so policisti izrekli ukrepa prepovedi približevanja, zoper oba sledi še kazenska ovadba.

Kršitve javnega reda in miru

V zadnjih treh dneh so policisti na Celjskem in Koroškem obravnavali še 46 kršitev javnega reda in miru.