urednistvo@preteklih24.si

V prometni nesreči kar 7 poškodovanih oseb

Policisti operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor so policisti v času od 6. ure dne 28.08.2020 do 6.ure 29.08.2020 prejeli 350 klicev, med katerimi je bilo 111 interventnih dogodkov. Od tega:


Slika je simbolična

 

 

– 18 obvestil s področja kriminalitete. Največ je bilo tatvin, velikih tatvin, poškodovanje tuje stvari,

– 18 prometnih nesreč, od tega ena prometna nesreča v katerih se je sedem oseb lažje telesno poškodovalo, v ostalih prometnih nesrečah je nastala zgolj gmotna škoda. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so policisti pridržali 3 voznika.

– 21 obvestil v zvezi s kršitvami javnega reda in miru. Od tega 15 kršitve javnega reda na javnem kraju in 6 kršitev v zasebnih prostorih. Dva kršitelja so policisti pridržali do streznitve.

Izpostavljamo naslednje dogodke:

Požar:

28.08.2020 ob 12.07 so policisti bili obveščeni o požaru v okolici Ptuja. Policisti Policijske postaje Podlehnik so v okolici Ptuja obravnavali požar na sušilnici hmelja. Do požara je prišlo zaradi napake na peči. Zaradi posledic požara je podjetje iz okolice Ptuja oškodovano za okoli 30.000 evrov.

Prometna nesreča :

28.08.2020 ob 15.09 so policisti PPP Maribor obravnavali prometno nesrečo z udeležbo treh vozil. Prometna nesreča se je zgodila na dovoznem kraku A4 na Ptuju pred Puhovim mostom. Prometno nesrečo je povzročil 38 letni voznik
iz Maribora, ki je vozil iz smeri Ptuja ter zaradi nepravilne smeri vožnje najprej trčil na nasprotnem smernem vozišču v osebni avtomobil, ki ga je vozila 36 letna voznica iz okolice Ptuja, na to ga je odbilo naprej kjer je čelno trčil še v osebni avtomobil, ki ga je vozila 25 letna voznica iz okolice Murske Sobote. V prometni nesreči se je 7 oseb lažje telesno poškodovalo in sicer povzročitelj prometne nesreče, 36 letna voznica in njeni trije sopotniki ter 25 letna voznica in njen sopotnik. Zaradi obravnave in odstranjevanja posledic prometne nesreče je v času od 15.09 do
17.25 cesta bila za ves promet zaprta.

Mejne zadeve:

Policisti Policijske postaje Ormož so v kraju Središče ob Dravi, dne 28.08.2020 ob 23.50 uri v neposredni bližini državne meje prijeli 5 drž. Maroka, ki so na nedovoljen način prestopili državno mejo iz smeri Republike Hrvaške. Po končanem postopku bodo vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Policisti Policijske postaje Gorišnica so 29.08.2020 ob 5.05 v kraju Dolane ustavili 58 letnega državljana Ukrajine, ki je v osebnem avtomobilu madžarskih registrskih številk prevažal 7 državljanov Iraka, štiri odrasle osebe in tri otroke. Ugotovljeno je bilo, da so vsi skupaj prečkali državno mejo na nedovoljen način. Ukrajincu je bila odvzeta prostost ter bo skupaj s kazensko ovadbo priveden preiskovalnemu sodniku, tujci pa bodo po končanem postopku vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.