urednistvo@preteklih24.si

Za volanom tovornega vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja in z 2,6 promila alkohola v krvi

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 301 klice občanov. 74 klicev je bilo interventnih, eden nujen.


Slika je simbolična

 

 

Prometna varnost

Okoli enajste ure so policisti na lokalni cesti Tržišče – Spodnje Sečovo – Tuncovec, izven naselja Rogaška Slatina, obravnavali prometno nesrečo v kateri se je hudo poškodovala 63-letna kolesarka. Med vožnjo po klancu navzdol ji je pred kolo skočil neznani pes. Kolesarka je močno zavila, da bi preprečila trčenja, pri tem pa izgubila oblast nad kolesom, padla in se hudo poškodovala.

V Šmarju pri Jelšah so policisti v dopoldanskih urah obravnavali prometno nesrečo v kateri je bil lažje poškodovan 73-letni pešec, ki je na prehodu za pešce pravilno prečkal vozišče. Vanj je trčila voznica osebnega vozila, ki so policisti ji zaradi povzročitve prometne nesreče izdali plačilni nalog.

Na Ravnah na Koroškem so policisti okoli 16. ure obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodoval 42-letni motorist, državljan Madžarske. Vanj je v krožišču trčila 53-letna voznica osebnega vozila, ki so policisti ji izdali
plačilni nalog.

V Tržišču pri Rogaški Slatini se je v prometni nesreči lažje poškodoval 68-letni motorist, ki je padel zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. Izdali so policisti mu plačilni nalog.

V Letušu so policisti vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja zasegli kolo z motorjem.

V Ločici ob Savinji so policisti zasegli osebno vozilo vozniku, ki je vozil v času ukrepa prepovedi vožnje.

Na območju Rogaške Slatine so policisti zasegli tovorno vozilo vozniku, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in močno pod vplivom alkohola. V krvi je imel kar 2,6 promila alkohola.

Kriminaliteta

V Radljah ob Dravi so policisti obravnavali vlom v slaščičarno. Storilec je vlomil skozi stranska vrata in ukradel priročno blagajno z menjalnim denarjem.

Izpred delavnice podjetja je neznani storilec ponoči ukradel več rabljenih delov osebnega vozila.

V Zidanem Mostu je neznani storilec s tovorne železniške postaje ukradel okoli 60 železniških tirov.