urednistvo@preteklih24.si

Razsipal napačno naložen tovor

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 63 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 218 klicev. Obravnavali so 5 prometnih nesreč pri katerih je nastala le materialna škoda. S področja kriminalitete so obravnavali 6 tatvin, vlom in kaznivo dejanje nasilja v družini. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 4 primerih.


FOTO: PU Koper

 

 

 

Ob 12.23 so policisti bili s strani ReCO obveščeni o najdbi neeksplodiranega ubojnega sredstva v Gornjem Zemonu. Pirotehniki Civilne zaščite so na kraju ugotovili, da gre za starejšo minometno granato iz II. sv. vojne in jo ustrezno deaktivirali, policisti pa so za čas intervencije kraj zavarovali.

Koprski prometni policisti so včeraj izvajali poostren nadzor nad vozniki tovornih vozil na regionalni cesti Kozina – Podgrad. Ob 8.45 uri so pri Obrovu ustavili voznika tovornega vozila, ki se mu je med vožnjo po cestišču razsipal tovor. Policisti so ugotovili, da je imel 26-letni voznik tovor napačno naložen, zato so mu izdali plačilni nalog, sledi pa tudi ukrep zoper pravno osebo.

V Izoli so policisti ob 12.46 ustavili 39-letnega domačina, ki je vozil osebni avtomobil brez vozniškega dovoljenja. Odrejen mu je bil tudi alkotest, ki je pokazal rezultat 0,13 mg/l. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja mu je bilo vozilo zaseženo, sledi obdolžilni predlog.

Ob 16.30 je neznani storilec izpred tržnice v Kopru ukradel tam parkirano električno kolo, vredno 2.800 EUR. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Zoper storilca bo po zaključku preiskave podana kazenska ovadba.

Med Novo vasjo in Padno je ob 21.40 prišlo do manjšega požara v poljski baraki last 66-letnega domačina. Gasilci so barako pogasili policisti pa bodo danes opravili ogled. Po prvih ugotovitvah je tuja krivda za nastanek požara izključena. Nastalo je za približno 1.000 EUR materialne škode. Sledi poročilo na ODT.

Ob 00.30 so koprski policisti obravnavali nasilnega moškega, ki je pretepel svojo izvenzakonsko partnerko. 40-letnemu moškemu je bilo odrejeno pridržanje in izrečena prepoved približevanja. Sledi kazenska ovadba za nasilje v družini..

 

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od včeraj 27. 8. 2020 od 6.00 ure, do danes 28. 8. 2020 do 6.00 ure, obravnavali 4 osebe, od tega so 3 vrnili italijanski varnostni organi. Po postopku bodo vsi vračani hrvaškim varnostnim organom.

Obravnavani po enotah:
PP Kozina 1
PPIU Koper 3