urednistvo@preteklih24.si

Huda prometna nesreča na območju Cerknice

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 204 klice za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 41 dogodkov, s področja javnega reda in miru 61 dogodkov in s področja prometne varnosti 67 dogodkov.


FOTO: PGD Cerknica

 

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 9 tatvin, 3 vlome (v petih primerih je ostalo pri poskusu) in primera poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, v enem primeru so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 14 prometnih nesreč z materialno škodo, nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami, nesreči v kateri sta bila v enem primeru huje poškodovana voznik in potnik, v drugem pa kolesar. Obravnavali so tudi nesrečo v kateri je umrl voznik mopeda. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 4 vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 27 krat na javnem kraju(ena oseba je bila pridržana) in 7 krat v zasebnem prostoru

Policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Medvodah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Lastnika je oškodoval za okoli 3.00 evrov.

Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil spominska kovanca. Lastnika je oškodoval za okoli 50 evrov.

V Domžalah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil vodno črpalko. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

Požar

Včeraj, nekaj pred polnočjo so policisti bili obveščeni o požaru na vozilu na Samostanski ulici v Kamniku. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili in policisti, ki so zavarovali kraj. Vzrok požara še ni znan. Zagorelo je osebno vozilo Porche. V dogodku je nastalo za več tisoč evrov škode. Policisti nadaljujejo s preiskavo zaradi suma kaznivega dejanja Povzročitve splošne nevarnosti.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj po 22. uri se je na cesti od Martinjak proti Grahovem na območju Cerknice zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica, ki je vozila v smeri Grahovega zapeljala na nasprotno stran ceste in čelno trčila v vozilo, ki je pripeljalo nasproti. Pri tem sta se hudo telesno poškodovala udeleženi voznik in potnik v njegovem vozilu. Življenje slednjega je ogroženo. Lažje se je poškodovala še potnica v vozilu udeleženca. Vsi trije so bili z reševalnim vozilom odpeljani v UBKC Ljubljana. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil, o vseh ugotovitvah pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 21.30 se je na cesti Tomačevskega rondoja proti Žalam v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se huje telesno poškodoval. Njegovo življenje ni ogroženo. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 13. ure se je na cesti v naselju Mali vrh pri Šmarju zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Prometna nesreča v kateri je umrl 65 letni voznik mopeda

Včeraj, okoli 22. ure se je na avtocesti Ljubljana – Celje zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. 65 letni voznik mopeda je vozil po vključevalno izključevalnem pasu avtoceste iz smeri Sneberij proti Šentjakobu. Za njim je pripeljal 64 letni voznik osebnega avtomobila, ki je pred izvozom z avtoceste Šentjakob zapeljal desno, proti izvozu z avtoceste in trčil v zadnji del mopeda. Voznik mopeda je zaradi hudih poškodb umrl nas kraju nesreče. Na glavi ni imel čelade, moped je bil po prvih podatkih tudi neosvetljen, prav tako pa gre za vozilo, s katerim je vožnja po
avtocesti prepovedana. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil, o vseh ugotovitvah in okoliščinah nesreče pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.