urednistvo@preteklih24.si

V preteklem dnevu spet porast nesreč v gorah

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 6 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 2 s telesnimi poškodbami; po 3 prijave o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter v zasebnem prostoru.


Slika je simbolična

 

 

S področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj vlom in poškodovanje tuje stvari.

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.

Dogodki:

V Kranju so policisti obravnavali padec moškega z lestve na višini in poškodbe pri njem. Po prvih podatkih je lažje poškodovan.

Divjad je bila minuli dan povožena na cesti Bukovica proti Dolenji vasi.

Gorenjski prometni policisti so včeraj na avtocesti pri Brezjah v smeri Jesenic merili hitrost vožnje vozil in ugotovili 53
prekoračitev hitrosti nad 150 km/h. Izmerjena je bila hitrost preko 10.000 vozil. Prehiter je bil manjši odstotek voznikov. Velika večina je vozila po omejitvah. Pozivamo k upoštevanju omejitev hitrosti in defenzivni vožnji, ki vozniku daje več časa, da bo lahko reagiral na nepredvidene situacije. Prometni policisti bodo z meritvami nadaljevali.

Promet

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Obakrat gre za kolesarje. V Predosljah je voznica z osebnim avtomobilom kolesarju odvzela prednost. V Kranjski Gori pa je kolesar prehiteval kolesarko, vanjo trčil in povzročil padec obeh. Kolesarka je lažje poškodovana.

Kriminaliteta

Na Cesti revolucije na Jesenicah je bilo vlomljeno v klet bloka in odtujeno kolo znamke Bianchi Magma rdeče barve.

Na Seliški cesti na Bledu pa je neznani storilec poškodoval ograjo električnega pastirja.

Gore

Ekipa za helikoptersko reševanje v gorah je z vojaškim helikopterjem in podporo gorskih reševalcev z Jezerskega včeraj opravila transport planinca, ki je padel v ferati na Češko kočo. Pri ogledu kraja in opreme so policisti ugotovili poškodbo na plezalnem pasu. Strgana je bila zanka za opremo, ki zdrži minimalno obremenitev in je namenjena nošenju plezalne opreme. Preverjanje okoliščin še poteka. V alpinistični smeri na Veliko babo si je alpinistka poškodovala nogo. Na Škrlatici pa je planinka omagala.

Blejski policisti pa so včeraj v Bohinju obravnavali padel plezalke na višjem raztežaju v plezališču. Plezalka se je umikala suhi veji, ki je priletela z višine in zato padla. Bila je varovana. Po prvih podatkih je lažje poškodovana.