urednistvo@preteklih24.si

Policisti PU Ljubljana izsledili in prijeli 51 ilegalnih prebežnikov

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 169 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 39 dogodkov, s področja javnega reda in miru 41 dogodkov in s področja prometne varnosti 54 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 6 tatvin, 3 vlome (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 3 primere poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 19 prometnih nesreč z materialno škodo in 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 17 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 3 krat v zasebnem
prostoru.

Med 26. 8. 2020, od 6. ure in 27. 8. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Šalke vasi, Željn, Civilšerij, Kočevja, Ribnice in Ljubljane izsledili in prijeli 51 tujcev (drž. Afganistana, Pakistana, Maroka), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Domžalah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino in bančno kartico. Lastnika je oškodoval za okoli 800 evrov.

V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili pijače in zvočnike. Povzročeno je bilo za okoli 300 evrov škode.

Drzna tatvina

Policisti so bili včeraj obveščeni o drzni tatvini na območju Šiške. Neznani storilec je na domu zamotili oškodovanko s pogovorom o izvedbi popravila vodovodne napeljave. Med tem je iz hiše odtujili gotovino nakit in tako lastnika oškodoval za nekaj sto evrov. Opis storilca: moški star okoli 50 let, visok okoli 170 cm, srednje postave. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 13.30 se je na Ribičičevi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik pri vključevanju v promet odvzel prednost kolesarju. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 12. ure se je na Jarški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in voznik mopeda. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik pri zavijanju levo odvzel prednost vozniku mopeda. Pri tem se je voznik mopeda lažje telesno poškodoval. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 12. ure se je na Čerinovi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik pri zavijanju levo odvzel prednost motoristu. Pri tem se je motorist lažje telesno poškodoval. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Včeraj, nekaj pred 18. uro se je na Cesti Kmečkih uporov v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Včeraj, nekaj po 12. uri se je na Litostrojski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi predmeta, ki ga je vozil padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog.